Делио Роси: Търпение! Трябва ни още месец, месец и половина


В. Мухарски

Делио Роси: Търпение! Трябва ни още месец, месец и половина

"Искам да не разглеждаме мачовете - един по един. Когато победим всичко да е наред, а когато завършим наравно нищо да не е ОК. Смятам, че е необходимо малко повече търпение. Един период от месец - месец и половина и след това ще видим до къде сме стигнали и какво още трябва да се свърши", заяви треньорът на Левски Делио Роси след нулевото равенство с Берое.

"Това беше един труден мач, ние знаехме това, тъй като играхме срещу един много добре организиран отбор. Имахме териториален превес, но не можахме да създадем много голови ситуации и може би това беше нашият недостатък. В средата на терена не можахме да отнемем много топки - почти всички топки ги взимаше съперника", добави още Роси.

"Аз не търся рекорди. Аз искам да направя един отбор, който да бъде еднакво добър, както във фазата, когато притежава топката, така и когато не я притежава. Днес не успяхме да бъде достатъчно добри в моментите, когато не притежавахме топката. Искам да направя един отбор, който да радва хората. Мисля, че имаме добра база за това и ще продължим да работим", каза треньорът, който коментира и новите играчи на "сините".

"Проблемът с новите футболисти - ако имаш икономически ресурс - отиваш и взимаш един футболист, който е по-скъп и той започва да играе веднага като титуляр. Когато нещата не са така, трябва да се вземат футболисти, които по една или друга причина не са играли в известен период от време и те трябва постепенно да наваксат с подготовката си. Тези, които още не сте ги видели, аз ги чакам да бъдат готови за игра. Когато говорим за новите футболисти, ние трябва да бъдем наясно, че те имат характеристиките да играят в нашия отбор. Те са избрани именно заради това. Могат да играя в Левски. Те обаче не бива да бъдат смятани за някакви спасители. Те, както и другите трябва да помагат по най-добрият начин на отбора. Не бих искал да ги пускам, когато не са достатъчно готови и да оставят лошо впечатление у феновете. Напротив - искам да оставят добро впечатление", завърши треньорът на Левски.

  Сподели
197