Делио Роси: Мислите ли, че съм спокоен след 1:0?


В. Мухарски

Делио Роси: Мислите ли, че съм спокоен след 1:0?

"Който практикува моята професия знае, че подобряването не става веднага. Важното е накрая на годината да стигнеш там, където искаш да бъдеш. Аз не съм спокоен, когато победиш с 1:0. Мислите ли, че ще съм спокоен след подобен резултат?", заяви наставникът на Левски Делио Роси след успеха с 1:0 над Ботев Пловдив.

"Един труден мач. Ние в първия полусезон загубихме от този отбор. Първото полувреме не играхме добре. Разстоянията между нашите футболисти не бяха правилни. Средата на терена я отстъпихме на съперника. Второто полувреме играхме по-добре, показахме, че сме в по-добра кондиция. Малко футбол обаче се игра след почивката, тъй като те само лежаха по земята. Още не сме перфектни в представянето си. Тази победа, след повече от месец, в който не бяхме играли, бе важна. Ще подобряваме нашата игра. Трябва да доведем новите до нивото на останалите играчи", каза треньорът на "сините".

"Със сигурност ние можем и ще играем по-добре. Аз имам голям респект към хората, които идват да ни гледат на стадиона. Както към тях, така и към тези, които са ни гледали по телевизията. Всеки един привърженик знае, че ще има моменти, в които ще страда. Аз им благодаря, че те бяха зад нас в мача с Ботев. Вече мислим за следващия двубой и ще се опитаме да се представим по-добре. Ние имаме вече един отбор, който може да ни позволи да си постигнем целите, които сме си поставили. Пак правя уговорката, че всички играчи трябва да бъдат на едно ниво. А това все още не е така. Когато имаш много футболисти, никой не е сигурен за поста си. Един отбор, който иска да бъде на ниво, така както ние претендираме да станем ние, трябва да има 17-18 футболисти, които искат да бъдат титуляри. Всеки един трябва да покаже по време на тренировките най-доброто от себе си. Това е разликата между един малък отбор и един, който иска да стане голям отбор", добави още специалистът.

"Има някои от новите, които дойдоха с физически проблеми. Друг дойде преди два дни. Не всички са в една и съща ситуация в момента. Още повече - не всеки реагира по един и същи начин. Някои се приспособяват по-бързо. Със сигурност това са футболисти, които имат характеристики и могат да ни помогнат. Ние сме ги избрали с тази цел. Не искам да ги хвърля в мач, ако още не са готови. В очите на хората остават първите впечатления. Новите, които сме взели - не трябва да разчитаме, че ще направят някакво чудо и ще вдигнат нивото моментално", завърши Роси.

  Сподели
264