Ботев Пловдив загуби последната си предсезонна контрола


В. Мухарски

Ботев Пловдив загуби последната си предсезонна контрола

Ботев Пловдив завърши със загуба подготовката си за пролетния дял от сезона, след като отстъпи с 0:3 на съименника си от Враца в контролна среща на клубната база в Коматево. Николай Киров използва почти пълния си капацитет от играчи, но въпреки това "жълто-черните" допуснаха тежко поражение от лидера във Втора лига.

Николай Киров експериментира със състава в схема 4-1-4-1, като в ролята на опорен халф през първото полувреме действаше Йордан Минев. Карето в защита пред Иван Чворович бе Цветомир Панов, Димитър Пиргов, Пламен Димов и Лазар Марин. Като вътрешни халфове започнаха Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов, Дуде Ндонгала и Густаво Афонсо действаха по фланговете, а Диого Кампос бе на върха на атаката.

Срещата започна с няколко добри ситуации за "канарчетата". Първата от тях бе още в 6-ата минута, когато Диого Кампос намери технично с пета Лъчезар Балтанов, който стреля без забавяне, но топката се отклони и излезе в ъглов удар. Вратарят на врачани улови след изпълнението на корнера и опита да подхване контраатака, но Тодор Неделев пресече подаването и шутира много опасно към опразнената врата, но топката срещна външната страна на мрежата.

В 12-ата минута Даниел Гаджев от гостите стреля над напречната греда на Чворович, а в 15-ата пропуск направи отново Балтанов, който от отлична позиция стреля с глава над вратата след центриране на Неделев от фаул.

В 27-ата минута Ботев Враца поведе с гол на Атанас Кабов, който завърши самостоятелно контраатака на своя отбор и с удар в долния десен ъгъл откри - 0:1.

В 38-ата минута Петър Атанасов удвои преднината на водача във Втора лига, като при този резултат приключи първата част.

Ботев упражни сериозен натиск след почивката и пред вратата на врачани се заредиха напечени ситуации, в които така и не се намираше кой да нанесе завършващия удар. В 70-ата минута "жълто-черните" пропуснаха и дузпа, след като Тодор Неделев стреля встрани от вратата от бялата точка. 120 секунди по-късно Диого Кампос пропусна очи в очи с вратаря, а в малко по-късно гостите отбелязаха и третия си гол след точен удар на Янаки Смирнов.

Така Ботев Пловдив приключи зимните си контроли със загуба, а от понеделник "канарчетата" влизат в последната седмица преди началото на официалните срещи, които пловдивчани стартират с гостуване на Левски в неделя. Двубоят на стадион "Виваком арена Георги Аспарухов" в София е с начален час 17:30.

  Сподели
121