Китанов: Първенството трябва да го стартираме така, както го завършихме


В. Мухарски

Китанов: Първенството трябва да го стартираме така, както го завършихме

"Чувствам се добре, но има лека умора. Все пак всичко е в рамките на нормалното. Работим много с треньора на вратарите. Това е подготвителен период и е нормално да е по-тежко. Важно е в първенството да не допускаме голове. Да не отдаваме чак толкова голямо значение на контролите", заяви вратарят на ЦСКА Георги Китанов пред клубната телевизия.

"Дано треньорите да са доволни от нас вратарите. Всичко е нормално в отбора. Колективът винаги е бил на високо ниво. Новите момчета в отбора се справят добре, комуникативни са, а и ние им помагаме. Мисля, че още по-добре ще се напаснат към отбора. Няма да давам оценки на съотборниците ми, това е работа на треньорите. На мен ми се струва, че сега отборът е много по-сработен от момента, в който аз се присъединих към ЦСКА", заяви още бившият страж на Черно море.

"Младите се справят. Вальо, Слави... Те тренират повече време с нас и са по-спокойни. По-новите навлизат постепенно, но е нормално да има леко притеснение у тях. Очакванията за контролата срещу Спартак Москва са да играем добър футбол и със самочувствие. Ние също сме голям отбор. Пак казвам - при контролите не бива да се отдава чак толкова голямо значение на резултата, колкото на начина на игра. Трябва да се спазва това, което треньорите искат от нас", добави още вратарят.

"Първенството трябва да започнем така, както го завършихме - с добри игри. Няма да е лесно, но трябва да си взимаме точките и да поддържаме разликата с Лудогорец, а ако може дори да ги минем. Левски? Ами това ще е мач като мач. Да, за феновете ще е дерби, ще има емоции, но ние футболистите трябва да излизаме на терена със самочувствие във всеки един двубой, без значение кой е срещу нас. Очакванията ми за месец май са да се поздравим с титла и купа и да зарадваме феновете за юбилея", завърши Китанов.

  Сподели
125