Камбуров не спира и в контролите, наказа Амкар за победа на Берое


В. Мухарски

Камбуров не спира и в контролите, наказа Амкар за победа на Берое

Берое се наложи над Амкар с 1:0 в третата проверка на "зелените“ по време на подготвителния лагер в Белек. Мартин Камбуров отбеляза единственото попадение в мача, което падна в самия край, а асистенцията бе на Александър Енев.

Първата опасност в мача бе за Амкар, когато Януш Гол получи топката след пас на Павел Комолов и шутира от наказателното поле, но Душан Перниш улови. Последва разбъркване, след което топката попадна във Форбс Браун, който стреля добре, но вратарят на Берое отново се намеси отлично.

В средата на първата част Огуде удари без топка Борислав Цонев и последва спречкване между двата отбора. В 33-ата минута топката бе центрирана отлично в наказателното поле на "Амкар“. Нигматулин успя да стигне до топката, но не и да я избие и тя попадна в Борислав Цонев, който отправи добър удар, но вратарят този път спаси.

Охене фаулира Идову на ъгъла на наказателното поле в дясно по атаката на "Амкар“ в 35-ата минута. Януш Гол центрира на втора греда, където Будковский засече с глава, но кълбото бе избито.

Последваха няколко атаки за Берое с центриране в наказателното поле, но или вратарят Нигматулин или защитата на Амкар всеки път успяваше да изчисти.

Добра комбинация на беройци в 45-ата минута завърши с центриране на Милен Желев в наказателното поле, топката обаче бе парирана от стража на Амкар, преди да стигне в Мартин Камбуров.

В 53-ата минута Бандаловски успя да подаде за Матеус Леони, преди да бъде фаулиран. След удара на Леони топката обаче мина покрай вратата. Станислав Прокофиев получи топката на отлична позиция в 60-ата минута и отправи удар към вратата, но бе неточен. В 82-ата минута Емин Ахмед стреля с левия крак от ъгъла на наказателното поле в дясно по атаката на българите, но топката мина над вратата.

В последната, 90-ата минута Александър Енев намери по-добър начин Мартин Камбуров в наказателното поле и нападателят без проблем реализира.

Последната контрола на Берое на турска земя ще се играе на 30 или 31 януари, а съперник няма да бъде чешкия Сигма Оломуц както бе предварително предвидено. В следващите два дни ще стане ясен съперника за последния мач.

  Сподели
131