Левски ще направи това, което ЦСКА не успя - победа в Търново


FUTBOL-TV

Левски ще направи това, което ЦСКА не успя - победа в Търново

Етър - Левски
Стадион: "Ивайло", Велико Търново
Дата: 15.10.2017 г.
Час: 17:30 ч.
Съдия: Драгомир Драганов


Етър приема Левски на своя стадион във Велико Търново в среща от 12-ия кръг на Първа лига. "Болярите" не се намират в най-добра форма и въпреки това успяха да спрат победния устрем на ЦСКА и то само преди един кръг. "Сините" обаче са фаворити, най-вече заради амбициите на отбора да догонят вечния съперник, както и Лудогорец. Прогнозата на Futbol-tv и Futbolbet е за знак - 2.

Старши треньорът на Левски Делио Роси вече сериозно обмисля да смени използваната схема на игра от 4-2-3-1 на популярната в Италия 3-5-2. Всичко това е умувано да стане през следващия сезон, но не е изключено да се видят първи наченки и в оставащите мачове за първенство. Идеята на треньорското ръководство е през зимния трансферен прозорец да бъде привлечен още един класен централен защитник.

На този етап Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон са без алтернатива. Димитър Пиргов е с висящ статут и все още не е решено дали ще му бъде предложен нов договор. Желанието за промяна идва и от това, че в момента "сините" нямат стабилен човек на поста ляв краен защитник. А отдясно Милош Цветкович е по-силен в офанзивен план, отколкото в дефанзивен.

Иначе седмицата на "Герена" не мина без скандали. Най-сериозен е този между Станислав Ангелов-Пелето и ръководството на тима. Всичко малко или много влияе и върху обстановката в отбора.

От медиите пък стана ясно, че Делио Роси е изгонил холандеца Жерсон Кабрал от тренировка на тима. Крилото изнервило специалиста, като най-вероятната причина е за неспазването на тактическите задачи. Фланговият играч напусна терена, но без да има скандал между двамата, като се очаква да бъде на линия за гостуването на Етър. Бившият футболист на Твенте, Фейенорд и Бастия е последният футболист пристигнал този сезон на "Герена", но все още не е в оптимална форма. Все пак той вече игра титуляр срещу Черно море в миналия кръг и ако всичко е наред със сигурност ще излезе от първата минута и срещу "болярите".

Иначе особени промени в стартовия състав не се очакват, като отново въпросителната е само една - Буш или Мапуку ще бъде на върха на атаката.

В лагера на Етър настроението е приповдигнато. Всички играчи тренират с усмивка на лице, след като само преди един кръг спечелиха точка срещу ЦСКА. Треньорът на Етър Станислав Генчев получи добри новини преди сблъсъка с Левски. Двама от контузените играчи в лазарета на “болярите" в лицето на Венцислав Василев и Иван Петков вече са възстановени и ще бъдат на разположение на треньорския щаб за двубоя със “сините"

Василев дълго време бе извън игра заради травма, получена преди месец. Петков пък пострада в срещата с ЦСКА преди паузата. Сега обаче и двамата вече са напълно здрави и единствено наставникът ще прецени дали да разчита на тях от първата минута на двубоя на “Ивайло".



ПРОГНОЗА: ЕТЪР - ЛЕВСКИ 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Етър Велико Търново

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
30.09.2017 Първа ПФЛ Етър Велико Търново 2 - 2 ЦСКА София
23.09.2017 Първа ПФЛ Черно море 0 - 0 Етър Велико Търново
20.09.2017 Купа на България Поморие 2 - 2 Етър Велико Търново
15.09.2017 Първа ПФЛ Етър Велико Търново 1 - 2 Берое
11.09.2017 Първа ПФЛ Септември София 1 - 1 Етър Велико Търново


Последни 5 срещи - Левски София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
01.10.2017 Първа ПФЛ Левски София 1 - 0 Черно море
25.09.2017 Първа ПФЛ Берое 0 - 0 Левски София
19.09.2017 Купа на България Ботев Гълъбово 0 - 0 Левски София
15.09.2017 Първа ПФЛ Левски София 2 - 0 Септември София
10.09.2017 Първа ПФЛ Ботев Пловдив 2 - 1 Левски София


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
22.05.2013 Първа ПФЛ Етър Велико Търново 0 - 3 Левски София *** - - -
28.11.2012 Първа ПФЛ Левски София 7 - 1 Етър Велико Търново
03.12.2011 Купа на България Етър Велико Търново 0 - 3 Левски София
  Сподели
178