Шотландия и Норвегия ще предложат здрава битка


.

Шотландия и Норвегия ще предложат здрава битка

Шотландия и Норвегия се нуждаят от точки след лошия си старт и мачът им на “Хемпдън апрк” идва на време да покаже, кой ще остане в борбата и кой ще чака следващия квалификационен цикъл, за да играе на световно първенство.

Джордж Бърли не може да разчита на някои ключови играчи като капитана Бари Фъргюсън и десния бек Алън Хътън. Стивън Макманъс е наказан, след като получи червен картон при победата над Исландия. Кени Милър, Крис Комонс и Кевин Томпсън също не са на разположение на наставника си.

Милър трябваше да стартира в атака редом с Джеймс Макфадън. Вместо него сега ще играе Крис Бойд, Крис Ивелумо, Стивън Флетчър или Дейвид Кларксън. В центъра на халфовата линия ще оперират  Дейвид Уиър и Гари Колдуел. Кърк Броадфуут ще вземе мястото си на  десния бек, а Гари Найсмит или Греъм Аликзандър на левия. Капитан на тима ще е халфът на Манчестър Юнайтед Дарън Флетчър.

Шотландия знае, че има проблеми с контузиите, но в Норвегия положението е дори по-зле. Под въпрос е нападателното дуо Джон Карю - Щефен Иверсен. Халфовете Мартин Андерсен, Пер Скилбред и Валдимир Демидов са твърдо аут. В първия си мач у дома Норвегия започна с равен с Исландия. 

В последния мач между двата тима Норвегия спечели на “Хемпдън парк” с 1:0 с гол от дузпа на Иверсен. Това бе по времето, когато наставник на “гайдите” бе Берти Фокс, а след него Шотландия е съвсем друг отбор.

Шотландия се определя като фаворит, въпреки че мачът ще е много тежък. Липсата на ключови фигури в двата отбора ще се отрази и е въпрос на преценка, чии резерви ще се окажат по-стабилни.  Домакините обаче имат победи у дома над далеч по-силни отбори. Особено често те стигат до мъчния, но сладък триумф с 1:0 и то с гол в края.

Прогноза на Futbol TV – 1
Точен резултат – 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
31