Ще има конкурс за базите на ЦСКА


Н. Гавазов

Ще има конкурс за базите на ЦСКА

Министерският съвет одобри създаването на новата държавна фирма за управление на спортни имоти "Сердика спортни имоти" ЕАД. По този начин ще бъде задвижена процедурата по отдаване под наем на спортните бази на ЦСКА. Капиталът на новото дружество, на който държавата е едноличен собственик, се формира чрез апортиране на спортен комплекс "Българска армия", тренировъчната база в Панчарево, спортен комплекс "Червено знаме" и част от спортен комплекс "Къро". Имотите са собственост на Министерството на младежта и спорта.

Както е известно, в началото на годината правителството промени статута на стадион "Българска армия" и базата в Панчарево и ги вкара в капитала на една от фирмите си - "Национална спортна база" ЕАД. Имотите заедно с построените в тях сгради и съоръжения бяха превърнати от публична държавна в частна държавна собственост


Първата задача на мениджмънта на новото дружество е да обяви в срок от три седмици начало на конкурса за отдаване под наем на стадион "Българска армия" и базата в Панчарево. Очаква се в конкурса да се включат "ЦСКА - София", който в момента ползва базите, и "ЦСКА 1948".

 

  Сподели
103