Суперкупата на България няма да бъде спечелена в редовното време


FUTBOL-TV

Суперкупата на България няма да бъде спечелена в редовното време

Лудогорец - Ботев Пловдив
Стадион: "Лазур“, Бургас
Дата: 09.08.2017г.
Час: 20:00
Съдия: Станислав Тодоров


Лудогорец и Ботев Пловдив излизат един срещу друг в двубой за Суперкупата на България, който ще се състои на стадион "Лазур" в Бургас. Теренът е плюс за носителите на Купата на страната, тъй като те вече изиграха три срещи на стадиона в морския град от турнира Лига Европа. Интересното е, че и в трите двубоя в Бургас, пловдивчани не допуснаха загуба. Иначе шампионите останаха единственият роден евроучастник, след като отпаднаха в ранна фаза на Шампионска лига, но се включват в турнира Лига Европа, където съперникът им е напълно преодолим. Не е изключено Лудогорец поне малко да пренебрегне двубоя за Суперкупата. Все пак прогнозата на Futbol-tv и Futbolbet е за знак - Х в редовното време.

Лекарският щаб на Ботев Пловдив прави всичко възможно, за да вдигне на крака звездата на тима Тодор Неделев за предстоящия двубой с Лудогорец. Както е известно, халфът има разтежение, заради което пропусна последните няколко мача на своя тим. В последните дни обаче състоянието му се подобрява и треньорът Николай Киров вярва, че той ще може да играе в мача за Суперкупата.

Пловдивчани няма да имат официална тренировка на стадион "Лазур" преди мача в сряда. Причината за това решение на спортно-техническия щаб на Ботев е, че отборът добре познава обстановката на "Лазур" след трите мача в Лига Европа с Партизани Тирана, Бейтар Йерусалим и Маритимо. През уикенда Ботев нямаше мач, тъй като отложи срещата си със Септември от 4-ия кръг на Първа лига. Това позволи на отбора да се подготви възможно най-добре за предстоящия сблъсък с разградчани в сряда.

Иначе другата новина от лагера на "канарите" е, че те няма да разчитат на голямата си звезда Омар Косоко. Авторът на първия гол във финала за Купата на България бе продаден в отбора на втородивизионния Ал Фуджейра в ОАЕ, където треньор е легендата Диего Марадона.

Най-новото попълнение на Лудогорец Яцек Горалски е пред дебют за тима. Очаква се вътрешният полузащитник да попадне в групата за сблъсъка с Ботев за Суперкупата. Не е изключено той да се появи на терена през второто полувреме, но има и малка възможност да стартира като титуляр, като подобно решение ще се счита за опит за изненада от страна на треньорския щаб на шампионите.

Наставникът Георги Дерменджиев заяви, че се надява полякът по-бързо да успее да се адаптира към обстановката в клуба. Очаква се специалистът да направи доста промени в състава в сравнение с последния мач с Витоша Бистрица (4:2). Шанс да се завърне в стартовите единадесет има десният бек Сисиньо, който вече е напълно възстановен от контузията, която лекуваше. Друго колебание за наставника е дали да пусне като титуляр Върджил Мисиджан, а да остави Джонатан Кафу на пейката. Последният е пазен за мачовете от Лига Европа.



ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
321