Левски ще запише първа победа за сезона


FUTBOL-TV

Левски ще запише първа победа за сезона

Левски - Витоша Бистрица
Стадион: "Виваком арена-Георги Аспарухов", София
Дата: 30.07.2017г.
Час: 21:00
Съдия: Николай Колев


Левски приема Витоша Бистрица на "Герена" в среща от 3-ия кръг на Първа лига. "Сините" са фаворити и всеки друг знак, различен от 1 би се считал за абсолютна изненада. Futbol-tv и Futbolbet не съветват читателите си да пробват нещо различно от победата за домакините.

В лагера на Левски положението не е никак розово. Тимът отпадна рано от евротурнирите, а като за капак се стигна и до равенство с Локо Пловдив в първия мач на "сините" в родния шампионат. (б.а. срещата с Лудогорец от първия кръг бе отложена). Сега обаче има всички предпоставки за повдигане поне малко на самочувствието.

Защитникът на Левски Иван Горанов най-вероятно ще пропусне предстоящия мач с "бистришките тигри". 25-годишният бранител се оплаква от контузия. Той е твърд титуляр на левия фланг на защитата  от началото на мачовете в Лига Европа и родния шампионат. Горанов взе участие във всички 5 срещи на Левски до момента.

Заради контузията на левия бек вместо него ще излезе друг юноша на клуба - Мики Орачев. Той се завърна в тима през лятото, след като изкара наем във втородивизионния Локомотив София. Орачев има зад гърба си 47 мача с фланелката на Левски във всички турнири. От началото на сезона той се появи на терена само веднъж - в заключителните минути на реванша срещу черногорския Сутиеска (0:0). Тогава той игра като халф, но сега ще е ляв бранител.

Двубоят с Витоша пропуска и Давид Яблонски, който също е с контузия. Така мястото до Димитър Пиргов в центъра на защитата ще заеме Георги Ангелов, който и срещу Локомотив Пловдив игра като централен бранител. Други промени не се очакват.

Двубоят е изключително важен за треньора Николай Митов. Последно време се говори за неговата смяна, като това със сигурност ще стане факт след мача с Витоша при резултат, различен от победа.

В лагера на "тигрите" - положението е по-различно. Играчите тренират с настроение, след като преди седмица спечелиха историческата първата точка за отбора в Първа лига. Очакванията са да няма особени промени в състава, който игра в мача срещу Етър.

"Ние не играем за точки, ние играем, за да развием този клуб и да сме горди с това, което се получава. Ние сме най-бързо развиващия се клуб. Не ни е страх да изпаднем, затова не сме поставяли цел за оставане. Обещаваме им неспокоен мач на Левски. Ще се опитаме да им влошим настроението.", заяви треньорът Костадин Ангелов.

Мачът срещу Левски ще е малко по-специален и за нападателя на Витоша Григор Долапчиев. Бившият играч на ЦСКА дори се закани, че ще направи всичко по силите си, за да отбележи гол в предстоящия мач. "Ние сме като едно семейство. Преди всеки мач треньорът ни Костадин Ангелов ни казва да се забавляваме и да се опитваме да играем добър футбол. Така ще бъде и срещу Левски в следващия кръг. Нищо не може да ни изплаши, излизаме за победа. За мен това ще е по-специален мач, много ще се радвам ако вкарам гол", заяви Долапчиев.


ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ВИТОША БИСТРИЦА 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Левски София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
23.07.2017 Първа ПФЛ Локомотив Пловдив 0 - 0 Левски София
20.07.2017 ЛЕ Квалификации Левски София 1 - 2 Хайдук Сплит
13.07.2017 ЛЕ Квалификации Хайдук Сплит 1 - 0 Левски София
06.07.2017 ЛЕ Квалификации Сутиеска Никшич 0 - 0 Левски София
29.06.2017 ЛЕ Квалификации Левски София 3 - 1 Сутиеска Никшич


Последни 5 срещи - Витоша Бистрица

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
21.07.2017 Първа ПФЛ Витоша Бистрица 1 - 1 Етър Велико Търново
15.07.2017 Първа ПФЛ Черно море 1 - 0 Витоша Бистрица
02.06.2017 Плейофи Нефтохимик Бургас 0 - 1 Витоша Бистрица
27.05.2017 Втора ПФЛ Витоша Бистрица 2 - 1 ЦСКА София II - - -
21.05.2017 Втора ПФЛ Ботев Гълъбово 0 - 0 Витоша Бистрица - - -


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
194