Левски ще се поздрави с победа №5 над Лудогорец


FUTBOL-TV

Левски ще се поздрави с победа №5 над Лудогорец

Левски - Лудогорец
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 16.05.2017г.
Час: 20:00
Съдия: Стефан Апостолов


Левски приема шампиона Лудогорец в двубой от 33-ия кръг в Първа лига. "Сините" ще се опитат да постигнат победа №5 над разградчани, както и да се върнат в битката за второто място, след като бяха изместени от ЦСКА. За "орлите" двубоят е за престиж, след като си осигуриха вече шеста поредна титла. Прогнозата на Futbol-tv и Futbolbet са знак - 1.

Второто място може да се окаже изключително важно за европейските амбиции на Левски в случай, че Ботев Пловдив спечели Купата на България. В такъв случай на Левски може да се наложи да играе бараж. Точно за това Левски е задължен да спечели срещата.

Треньорът на "сините" Николай Митов ще направи някои промени след загубата от Локомотив Пловдив на "Лаута". В средата на терена ще действа Димитър Пиргов, чиято задача ще е да руши играта на гостите в зародиш. Малко по-назад ще се върне и Божидар Краев, който в последните мачове играеше като централен нападател. В защита не се очакват промени, а на върха на атаката ще действа Станислав Иванов. Извън групата останаха играчите с изтичащи договори. На тях Митов заяви, че няма да разчита повече и ще дава игрови минути на момчета, които ще играят в тима и през следващия сезон. За тогава очакванията са, че Левски ще направи добра селекция.

В Лудогорец ще се опитат да заличат лошите впечатления от предишния си мач, когато играха отпуснато срещу Дунав Русе. В игра се очаква да се появи капитанът Светослав Дяков, около чието име се вдигна доста шум заради конфликт с футболиста на Оборище Ели Маркес. Дяков взе участие в мача на Лудогорец 2 и след това Маркес обяви в медиите, че капитанът на България го е обиждал на расистка основа. Дяков веднага отрече това, като истината остана някъде по средата... Не е изключено това да повлияе негативно в лагера на разградчани.



Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

14 април Лудогорец - Левски 0:0 (Първа лига)
21 април Левски - Дунав 1:1 (Първа лига)
29 април Левски - ЦСКА 0:3 (Първа лига)
07 май Черно море - Левски 0:1 (Първа лига)
12 май Локомотив Пловдив - Левски 2:1 (Първа лига)

Лудогорец:

23 април ЦСКА - Лудогорец 1:1 (Първа лига)
27 април Литекс - Лудогорец 0:7 (Купа на България)
01 май Лудогорец - Черно море 4:0 (Първа лига)
05 май Локомотив Пловдив - Лудогорец 0:3 (Първа лига)
12 май Дунав - Лудогорец 2:2 (Първа лига)


Досегашни срещи:

Левски - Лудогорец

17 срещи
4 победи за Левски
3 равенства
10 победи за Лудогорец
Голова Разлика: 22:13 за Лудогорец


ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЛУДОГОРЕЦ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
354