Пробвайте знак Х за Вечното дерби


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Вечното дерби

Левски - ЦСКА
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 29.04.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Никола Попов


Левски - ЦСКА е най-интересният мач от програмата на 4-ти кръг в плейофната фаза на шампионата. "Сини" и "червени" излизат един срещу друг за трети път през този шампионат, като Левски прекрати негативната си серия срещу този съперник (първият мач завърши наравно) и записа успех в последното Вечно дерби. Големият коз за Левски в мача се казва Николай Митов. Треньорът доказа, че мотивацията е едно от най-добрите му качества и когато се отнася до дерби с ЦСКА - специалистът има доста добри резултати. Прогнозата на Futbol-tv и Futbolbet е за знак - Х.

В лагера на ЦСКА има само една въпросителна и тя е свързана с Петрус Бумал. От началото на седмицата той тренира на облекчен режим и има вероятност да остане извън групата за сблъсъка със "сините". Бумал евентуално може да играе и на инжекции, като шансовете му да е сред титулярите са 50:50. Вариантите за негов заместник в средата на терена са два - Кристиан Малинов, който го замени принудително в мача с Лудогорец, както и Давид Симао. С по-големи шансове на този етап изглежда вторият. Симао обаче има проблеми с провокациите и рядко сдържа гнева си, което е проблем за треньорския щаб.

Освен Бумал, другата неяснота около титулярите е свързана с позицията зад нападателя Каранга. За нея спорят португалците Руи Педро и Арсенио Нунеш. Не е изключено и двамата да получат кредит на доверие за сметка на някой от крилата в тима. Иначе съставът на Стамен Белчев е доста избистрен и треньорът рядко прави промени - само, когато са наложителни.

"Има напрежение, няма как без него. Аз се опитвам да втълпя на момчетата, че е мач като мач. Трябва да излезем спокойни и всеки да покаже най-доброто, за да излезем победители. Надявам се да сме си извлекли поуките от загубата в предното дерби. В едно дерби трябва да си максимално концентриран, защото всяка грешка се наказва от противника. Мачът е в историята, това беше и моето послание след него: да го забравим и да гледаме напред. Няма какво да променяме. Мисля, че досега по начина, по който се представяме, играем добре. Смятам, че всеки от футболистите ще даде най-доброто и след мача ще празнуваме с феновете“, заяви Стамен Белчев.

Големият проблем в лагера на Левски е свързан с най-опитният играч на "сините" - Веселин Минев. Наставникът на тима Николай Митов няма да може да разчита на близнака за дербито с ЦСКА. Капитанът получи разтежение при победата с 2:0 над Ботев Пловдив, но след това игра в срещите с Черно море (0:1) и Лудогорец (0:0), което е усложнило травмата му. Левият бранител опита да се възстанови за срещата, но има разкъсване на мускула и отпада от състава.

Интересното е, че 36-годишният футболист пропусна и предното дерби поради травма, което Левски спечели с 2:1. Тогава Минев би няколко пъти инжекции, след като получи травма няколко дни по-рано, но не успя да се възстанови за повторния дебют на Николай Митов.

Така ляв защитник в отбраната на 26-кратните шампиони ще бъде Сашо Александров. Бившият футболист на Черно море игра на този пост вече няколко пъти под ръководството на Митов. Освен срещу "червените", Александров бе ляв защитник срещу Локомотив Пловдив (5:0) и Дунав (1:1), както и второто полувреме на "Лудогорец Арена" срещу шампионите. Иначе на облекчен режим през седмицата тренира и Яблонски, но той вероятно ще бъде готов за игра за мача с ЦСКА.

"Предстоящият мач е малко по-различен, искам да спечелим и да играем добре. В изминалия двубой срещу този съперник не сме били притеснени, просто в първите минути не стояхме добре. Дерби с Лудогорец няма много, дербито е едно - Левски - ЦСКА. Не се притеснявам от съдията, виждате какви грешки правят реферите. Не вярвам да са умишлени", заяви Николай Митов.



Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

19 март Левски - Ботев Пловдив 2:0 (Първа лига)
01 април Черно море - Левски 1:0 (Първа лига)
09 април Левски - Локомотив Пловдив 5:0 (Първа лига)
14 април Лудогорец - Левски 0:0 (Първа лига)
21 април Левски - Дунав 1:1 (Първа лига)

ЦСКА:

24 март ЦСКА - Монтана 2:0 (Приятелска среща)
01 април ЦСКА - Лудогорец 0:2 (Първа лига)
08 април ЦСКА - Черно море 3:1 (Първа лига)
13 април Локомотив Пловдив - ЦСКА 1:2 (Първа лига)
23 април ЦСКА - Лудогорец 1:1 (Първа лига)


Досегашни срещи:

Левски - ЦСКА

139 срещи
53 победи за Левски
37 равенства
49 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 193:192 за Левски


ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
312