Левски ще се справи с Дунав


FUTBOL-TV

Левски ще се справи с Дунав

Левски - Дунав
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 21.04.2017г.
Час: 20:00
Съдия: Станислав Тодоров


Левски приема Дунав на своя стадион в среща от плейофната фаза от Първа лига. "Сините" завършиха наравно срещу Лудогорец преди седмица и това почти уби интригата в шампионата, като е само въпрос на време и още няколко точки за това разградчани да защитят титлата си. Левски обаче е преследван от ЦСКА и второто място е под въпрос. Прогнозата на Futbol-tv и Futbolbet за предстоящия мач с Дунав е за знак - 1.

В тима на Левски има добри и лоши новини преди мача с Дунав. В групата на "сините" се завръщат Амаду Сукуна, Джереми Де Ноойер и Георги Костадинов, които не бяха на разположение на треньорския щаб в миналия двубой. Очакванията са всички те да стартират като титуляри срещу русенци. Извън групата, поради наказания, отпадат Мехди Бурабия и Веселин Минев, а Боян Йоргачевич, Петър Иванов, Давид Яблонски, Илия Юруков и Симон Сандберг няма да са на разположение поради контузии.

Все пак наставникът на тима Николай Митов няма да има проблеми с избистрянето на стартовия състав. Не е изключено сред титулярите да попадне и някой от юношите на тима - с цел да се изненада съперника.

"Доста добре познавам Дунав. Играят 2-3 години заедно, много силен колектив, раздават се във всеки мач. Те са приятната изненада, влязоха в първата шестица. Показаха, че могат да изненадат всеки отбор. Ще подходим с респект и уважение. Важно е ние да покажем нашата игра. Ако я покажем, няма да имаме проблеми", каза още специалистът. Няма да пазим играчи с картони. Левски не трябва да се съобразява, ако отпадне даден футболист. Влиза да играе друг и това е. Оправдания няма да търсим", заяви треньорът Николай Митов.

В лагера на Дунав настроението е приповдигнато след успеха над Черно море преди седмица. Новината от клуба през последната седмица е, че успешна операция на скъсана предна колянна връзка на десния крак претърпя вратарят на Мартин Луков. Иначе Петър Патев пропуска двубоя с Левски заради наказание. Всички останали футболисти са на разположение на треньора Веселин Великов.

"Дунав ще играе всеки мач за победа. Ние сме здраво стъпили на земята, знаем си възможностите. Отборът може да играе и още по-добре", заяви Великов.




Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

12 март Берое - Левски 1:0 (Първа лига)
19 март Левски - Ботев Пловдив 2:0 (Първа лига)
01 април Черно море - Левски 1:0 (Първа лига)
09 април Левски - Локомотив Пловдив 5:0 (Първа лига)
14 април Лудогорец - Левски 0:0 (Първа лига)

Дунав:

18 март Лудогорец - Дунав 2:2 (Първа лига)
02 април Дунав - Славия 1:1 (Първа лига)
06 април Верея - Дунав 2:0 (Купа на България)
09 април Лудогорец - Дунав 0:1 (Първа лига)
15 април Дунав - Черно море 1:0 (Първа лига)


Досегашни срещи:

Левски - Дунав

51 срещи
30 победи за Левски
15 равенства
6 победи за Дунав
Голова Разлика: 117:38 за Левски



ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ДУНАВ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
302