Миньор взе точка от Славия, бой на Овча купел


А. Франгов

Миньор взе точка от Славия, бой на Овча купел

Отборите на Славия и Миньор (Перник) направиха 1:1 в мач който не блесна с особени футболни умения от 8-мия кръг на "А" Група. Футболистите на Миньор напълно заслужиха точката която спечелиха на тежкия терен в столичния квартал "Овча Купел".

Славия започна много силно мача, и с пропуски се отличиха Тодор Колев и Благой Георгиев. Вторият изведе "белите" напред в 25-та минута след като влезна на скорост в наказателното поле на Миньор след грешка на Ашимов и проби вратата пазена от Иванов. След спокойна игра от страна и на двата отбора до края на първата част се запази резултата.

Треньорът на Миньор Димитър Алексиев реши да атакува по-остро през втората част и на полувремето пусна в игра нападателя Боби Дичев, който още в 46-та минута изработи дузпа за свойте. Перничани изпуснаха дузпата, след като Йордан Господинов отрази удара от 11 метра на Костадин Хазуров. Благо Георгиев пък не успя в 62-та минута да вкара от пряк свободен удар, като топката мина едва на сантимтри от гредата. В 75-та минута Кадански направи фрапиращ пропуск за "белите", след като топката се отклони от гредата и попадна в негово владение на по-малко от метър от опразнената врата на перничани. Кадански обаче не се ориентира и топката му бе отнета. Последваха силни минути за Миньор през които Хазуров и Господинов пропуснаха добри положения за свойте. Все пак "чуковете" постигнаха частичен успех в мача. В 88-та минута Станислав Руменов стреля силно във вратата на Господинов и вратаря на "белите" нямаше шанс. Около 500 души облечени в жълто и черно подкрепяха страстно Миньор и не си тръгнаха разочаровани от стадиона.

Преди мача имаше съмнения че срещата ще е уредена за Х, и по ирония на съдбата двата отбора свършиха с равен резултат. Все пак от играта на двата отбора не си пролича да е имало нещо подобно, и с малко повече късмет срещата можеше и да свърши в полза за един от двата отбора.

Димитър Алексиев похвали свойте възпитаници за спечеланата точка на чужд терен, а Стевица Кузмановски заяви, че отбора му не се е представил на ниво и че "славистите" не са имали шанс.

След мача се развиха грозни сцени на трибуните. Псувни и счупени седалки изпълниха картинката, и на няколко пъти полицията трябваше да се намеси за да възтанови спокойствието на запалянковците на ст."Овча Купел"

 

СЛАВИЯ - МИНЬОР (ПК) - 1:1
1:0 - Б. Георгиев (25)
1:1 - С. Руменов (88)

СЛАВИЯ: Господинов, Дяков, Георгиевски, Иванов, Павлов, Дреновички (66 - Кавдански), Керчев, Попара (87 - Н. Петров), Георгиев, Новкович (65 - Коприваров), Колев;
Старши-треньор: Стевица Кузмановски
МИНЬОР: Ив. Иванов, В. Василев, Ашимов, Делиминков, Мутафов (72 - С. Руменов), Дюлгеров, Валмир, Н. Станков (46 - Б. Дичев), Р. Трифонов. П. Петров (46 - Господинов), К. Хазуров;
Старши-треньор: Димитър Алексиев
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Георгиевски (С); Ашимов, Хазуров (М)
СЪДИЯ: Ахмед Ахмед
СТАДИОН: „Славия", София, 800 зрители

АСПАРУХ ФРАНГОВ

Снимка: Спортал

  Сподели
155