Сливен е новият лидер в A група


А. Франгов

Сливен е новият лидер в A група

Отборът на ОФК Сливен 2000 се изкачи на 1-во място във временното класиране на А ПФГ. "Войводите" разбиха Ботев с 3:1 на ст. "Хаджи Димитър" в мач от 8-мия кръг на родното ни първенство.

С два гола за отбора на Лечков се отличи десния бек Ямуков, който през първото полувреме отказа "канарчетата" след две много добри изпълнения с глава. Третия гол на Сливен бе дело на Иван Стоянов в 71-та минута. Нападателят се отличи и с асистенция, след като центрира за първия гол на Ямуков.
"Войводите" заслужено победиха, като още в началото на мача опражниха надмощие и на края на полувремето резултата беше напълно логичен.

В началото на второто полувреме "канарчетата" се опитаха да се противопоставят на Сливен, но се стигна до гол в тяхната врата. В 80-та минута резервата за Ботев Манчев отбеляза почитното попадение за пловдивчани.

СЛИВЕН - БОТЕВ 3:1 (2:0)

1:0
Ямуков 28
2:0 Ямуков 45
3:0 Стоянов 71
3:1 Манчев 80

СЛИВЕН: Чавдаров, И.Янев, Ямуков, П.Стоянов, Киков, Миронов, Велев (62-Бакалов), К.Янев, Миндев, И.Стоянов, Въндев (Денчев, Иса, Райков, Радев, Кокалджиев, Петков)

БОТЕВ: Тошев, Божков, Величков, Гаров, Минев, Попов, Караджинов, Аврамов, (63-Манчев), Кръстев (70-Харизанов), Тимонов (63-Кабу), Саидходжа (Станев, Василев, Харизанов, Гаджалов)

СЪДИЯ: Ангел Ангелов

СТАДИОН: "Хаджи Димитър", Сливен - 4000 зрители

 

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

 

  Сподели
229