Лудогорец и ЦСКА няма да се победят


FUTBOL-TV

Лудогорец и ЦСКА няма да се победят

Лудогорец - ЦСКА
Стадион: "Лудогорец Арена", Разград
Дата: 05.11.2016г.
Час: 15:00
Съдия: Никола Попов



Лудогорец приема ЦСКА на стадиона си в Разград в среща от 13-ия кръг на Първа лига. Евентуална нова загуба за "армейците" може да се окаже фатална, тъй като отборът ще изостане доста от челните места в класирането. Шампионите от своя страна едва ли ще се възстановят на 100% след двубоя си с Арсенал за Шампионска лига и не е изключено тимът на Георги Дерменджиев да излезе с част от резервите си, които така или иначе по нищо не отстъпват на титулярите. Прогнозата на Futbol-tv е за знак - Х.

Отборът на ЦСКА допусна малко изненадващо поражение в предния кръг. До този момент "армейците" не бяха губили никога на свой терен от Локомотив Пловдив. При това, до този момент, столичани имаха 100-процентова успеваемост като домакин през този сезон. Не същото може да се каже обаче за гостуванията. ЦСКА има само една победа като гост през този сезон, а всичко останало са загуби и равенства.

Треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску работи под пара за мача с Лудогорец. Наставникът дори бе на трибуните за мача на разградчани срещу Арсенал. Специалистът иска "армейците“ да имат поне 4 тактически плана за срещата с шампионите. Причината е, че никой не може да предположи в какъв състав ще излезе Лудогорец.

Ако има някаква яснота, това е за крайните нападатели на шампионите, където Кафу със сигурност ще е единия избор, а другия ще е или Вандерсон, или по-вероятно Мисиджан. Характерното за всеки един от тях е, че не зачитат много играта в дефанзивен план, от което Йорданеску смята да се възползва максимално.

Проблемът е, че румънецът не е доволен от състоянието на Арсенио и най-вече това на Виана. В дните преди срещата е пробван варианта с Манолев на крилото, а зад него Дюлгеров. Станислав вече си върна оптималното физическо състояние, което ще му позволи да е агресивен, а освен това да пази максимално гърба на Дюлгеров, когато се наложи двамата да противодействат на атаките на Лудогорец.

Ако Манолев бъде изтеглен на крилото, това означава, че Рафа Перес ще се завърне сред титулярите за мача в Разград. Той показва доста слаба форма от началото на сезона, но Йорданеску няма много други опции. Треньорът отказва да опита варианти с другите си защитници - Стойчо Атанасов, Лазар Марин или Пламен Гълъбов.

Треньорът ще решава в последния момент и за още два важни поста - вратарския и този на централен нападател. Титулярният страж на тима Георги Китанов все още лекува травма, но все пак очакванията са да попадне в групата за този важен мач. По-вероятно обаче е Александър Конов да пази, а трети избор да е Господинов.

Колкото до нападението - Преслав Йорданов е под въпрос. Таранът пропиля няколко добри положения при загубата от Локо Пловдив и това е вбесил треньорския щаб. По-вероятно е дори да не се разчита на чиста 9-ка, а Густаво Кулма да се опита да заеме позиция възможно най-близо до върха на атаката. Има и малка вероятност като титуляр да стартира Милчо Ангелов, но е по-вероятно той да се появи в игра след почивката.

В лагера на Лудогорец настроението е помрачено след новата загуба от Арсенал в Шампионска лига. Тимът игра добре, но въпреки това класата на "артилеристите" си пролича отново. Стартовият състав е трудно разгадаем, тъй като Георги Дерменджиев ще даде почивка на някои от титулярите си.

Най-проблемен пост си остава вратарският. Усилено се говори за конфликт между Владо Стоянов и Кирил Домусчиев. Босът на тима бе бесен на вратаря още след двубоя с Лондон. От тогава националният ни вратар не е подушвал титулярно място, което бе дадено на Милан Борян. Канадският национал започна като титуляр в последните четири мача на Лудогорец, като последните два – срещу Дунав и Арсенал, сърбинът получи 6 попадения, като имаше голяма вина за поне половината от тях. Освен това между Борян и Моци има очевиден дисбаланс, което си личи по представянето на разградската защита.




Последни 5 изиграни срещи:

Лудогорец:

19 октомври Арсенал - Лудогорец 6:0 (Шампионска лига)
22 октомври Лудогорец - Локомотив ГО 4:0 (Първа лига)
25 октомври Монтана - Лудогорец 0:4 (Купа на България)
28 октомври Дунав - Лудогорец 3:5 (Първа лига)
01 ноември Лудогорец - Арсенал 2:3 (Шампионска лига)

ЦСКА:

01 октомври Ботев Пловдив - ЦСКА 0:0 (Първа лига)
08 октомври ЦСКА - Пелистер 4:0 (Приятелска среща)
15 октомври ЦСКА - Левски 1:1 (Първа лига)
21 октомври Монтана - ЦСКА 0:2 (Първа лига)
29 октомври ЦСКА - Локомотив Пловдив 0:1 (Първа лига)


Досегашни срещи:

Лудогорец - ЦСКА

12 срещи
8 победи за Лудогорец
4 равенства
0 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 18:3 за Лудогорец



ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
324