Равенството е най-логичният завършек на Вечното дерби


.

Равенството е най-логичният завършек на Вечното дерби

Левски - ЦСКА
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 27.03.2010
Час: 19:45
Съдия: Антон Генов

Едва ли е имало друг случай, в който Вечното дерби да е съпроводено с толкова бегъл интерес от страна на феновете на Левски и ЦСКА. Но едва ли е имало и друг случай, в който двата гранда да са в такова неадекватно положение. “Сини” и “червени” ще се изправят в събота на стадион “Васил Левски” не да си оспорят титлата, а да проверят кой е по-малко слаб, намирайки се на 4-то и3-то място.

Левски показва бавен, безидеен и немощен футбол от началото на втория полусезон като “сините” са поставени пред угрозата да не се класират за евротурнирите през следващия сезон. По думите на Тодор Батков шампионите трябваше да бият Литекс в Ловеч, след което да доиграят 10-ина протоколни мача, за да вземат титлата. Нито победата в Ловеч се сбъдна, нито мачовете до края ще а протоколни. В последния засега кръг за 90 минути на стадион “Локомотив” в Ж.К. “Свобода”  Левски не създаде голово положение и загуби само с 2:0 от Локо, който до преди 2 години побеждаваше с лекота. Успехът с 3:0 над Славия сякаш дойде като заблуждение за излизане от кризата, което не изглежда скорошно.

ЦСКА от своя страна тръгна с големи амбиции да настигне Литекс и да стане шампион, но също не показва на терена как това ще се случи. Тежките мачове за “армейците” още не са дошли, а те отстъпиха на третата позиция с провали срещу Берое, Локо Мездра и Пирин. Отгоре на всичко публиката изигра много лоша шега на четата на Андоне като и осигури три домакинства на неутрален терен. Все пак шансовете за титлата на ЦСКА не са приключили, тъй като тимът ще посрещне Литекс и Локомотив София у дома, но футболът, който “червените” показват може да бъде описан подобно на този на Левски по-горе, така че само много късмет може да спаси Спас Делев и компания.

И в двата лагера не липсват кадровите проблеми. Левски е в сериозна вратарска криза, тъй като и трите варианта за страж са с контузии. Най-голям шанс да играе има титулярът Георги Петков. В състава са и няколко футболиста свикнал ида огорчават ЦСКА, начело с Александър Александров – Кривия, за когото преди 10-ина години се говореше, че може сам да победи “червените”. Националът Герги Сърмов е аут поради травма в бедрото.

В ЦСКА положението е малко по-зле от гледна точка на това, че вероятно липсват важни фигури в атака като Маркиньос и Мишел Платини.  Дори само името на втория е достатъчно да всее страх у любителя на футбола. Те все па кса включени в групата, но е малко вероятно да се появят ан терена. С контузия в ахилеа е Игор Митрески. На пресконференция преди мача Йоан Андоне каза, че няма други проблеми, което означава, че изчезналият французин Гранден е на линия. 

По традиция във Вечното дерби падат голове и макар двата да показват много постни продукции напоследък, е малко вероятно да не видим попадения в събота. Въпросът разбира се е кой ще отбележи повече. Най-вероятно никой, тъй като загуба в този мач ще е равна на катастрофа за падналия. Така двата тима ще направят колегиално равенство, определяйки след това мача като “добър за родните стандарти” и “показал, че тимът върви в правилната посока”, завършвайки наравно със “силен съперник като Левски/ЦСКА”.

Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

27 февруари Ботев Пловдив - Левски 0:3 сл. (А група)
07 март Левски - Миньор Перник 3:1 (А група)
14 март Литекс - Левски 3:0 (А група)
20 март Левски - Славия 3:0 (А група)
24 март Локомотив София - Левски 2:0 (А група)

ЦСКА:

27 февруари ЦСКА - Локомотив Пловдив 3:2 (А група)
06 март Берое - ЦСКА 0:0 (А група)
13 март ЦСКА - Спортист Своге 4:1 (А група)
21 март Локомотив Мездра - ЦСКА 4:0 (А група)
24 март ЦСКА - Пирин 1:1 (А група)


Досегашни срещи:

Левски - ЦСКА

160 мача
60 победи за Левски
43 равенства
49 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 254:221 за Левски

През този сезон:

20 септември 2009 ЦСКА - Левски 2:0 (А група)


Коефициенти от bet365:
Левски - 2.60
Равен - 3.00
ЦСКА - 2.62

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188