Венци Стефанов напада рефер, бил


А. Франгов

Венци Стефанов напада рефер, бил

Скандалният шеф на софийския Славия Венци Стефанов е на път да направи нов скандал в българския футбол. Той обяви че рефера на мача между дублиращите отбори на Славия и Локо Пловдив Райчо Райчев бил "расист" и дискриминирал тъмнокожите футболисти на двата отбора.

„Борим расизма, Благо бил расист, а какво става. Този сливенски... На мача в Пловдив е било страшно. Може ли съдията да прояви дискриминация. Нямам обяснение. От самото начало на срещата до изгонването на Диоп и Виктор той се е държал тенденциозно, невъзпитано. Жалка работа!?", заяви футболният бос пред „Меридиан Мач".

„Ще сезирам съдийската комисия. Утре (б.а. - днес) звъня на Димо Момиров да му обясня какво се случва. Ако от БФС не вземат мерки, ще пиша до УЕФА. Никой не може да си позволява подобно нещо", сподели още Стефанов.

По време на мача, завършил 2:3 в полза на "белите" Райчев изгони двама тъмнокожи футблисти на Славия - Виктор Дениран и Мбайе Диоп.

„Да беше изгонил някой от другите, щях да го разбера. Но тези момчета, които никога не биха направили нещо лошо", обяви боса на "славистите".


АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
138