Пробвайте знак Х за Вечното дерби


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Вечното дерби

ЦСКА - Левски
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 15.10.2016г.
Час: 16:30
Съдия: Ивайло Стоянов


ЦСКА приема Левски на националния стадион "Васил Левски" в дербито от програмата на 10-ия кръг на родното първенство. "Сините" играят по-добре през този сезон, като за това говори и първото място, на което се намират. В тези дербита обаче това рядко има значение и прогнозата на Futbol-tv е да пробвате знак - Х.

В състава на ЦСКА отсъстващ е единствено Давид Симао, който е наказан за червения картон, който получи в мача срещу Ботев Пловдив. Очаква се на негово място Петрус Бумал да действа като вътрешен халф. Именно Бумал игра като партньор на Рубен Пинто в контролата с Пелистер (4:0) през седмицата.

Все още не е ясно дали треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску ще може да разчита на Борис Галчев. Капитанът на "армейците" бе наказан дисциплинарно от ръководството на клуба. Треньорът на няколко пъти намекна, че решението не зависи от него и Галчев трябва да бъде реабилитиран от шефовете на отбора. С въпросителна е и Преслав Йорданов. Той дълго време лекува травма, но сега вече е готов за игра. Все пак е по-вероятно той да остане на пейката за сметка на Густаво Кулма. Той ще бъде подпомаган активно от крилата Арсенио и Диого Виана.

Почти сигурно "армейците" ще избягват центрирания в наказателното поле, поради липсата на нападател с качества за игра на втория етаж. В случай на такива, тогава ще се разчита повече на играчи като Чорбаджийски, който обича да се включва при статичните положения. Иначе компания в защита ще му правят Антон Недялков, Станислав Манолев и Перес.

"Това е мач между два добри отбора и всеки ще се опита да извлече максимума. Сигурен съм, че ще има много желание и от двата състава и да се надяваме, че ще видим един динамичен двубой, от който искаме да вземем 3-те точки. Щеше да е доста по-добре да играем на нашия стадион, където спечелихме всичките си мачове до момента", заяви Едуард Йорданеску.

Хеан Деса и Илиян Мицански вероятно няма да вземат участие в битката на Левски срещу ЦСКА. Двамата са с травми от контролата с Галатасарай и пропуснаха част от тренировките на "сините". Перуанецът и бившият ни национал трудно ще бъдат възстановени за срещата в събота. Иначе Галин Иванов също има проблеми, но те са от преумора. Вероятно той ще бъде на разположение на Люпко Петрович за двубоя. Болежки имат още капитанът Веселин Минев и Джереми Де Ноойер. Очаква се двамата да бъдат вдигнати за сблъсъка с ЦСКА.

При очертаващото се отсъствие на Мицански, Левски може да разчита на върха на атаката на Бабатунде и Антонио Аниете. Възможно е в групата да попадне и младият Станислав Иванов, който имаше ангажименти с юношеския национален тим, но той със сигурност ще остане на пейката и ще се появи единствено при благоприятен резултат.

Иначе отборът на Левски изглежда лесно разгадаем. Люпко Петрович дълго време залага единствено и само на най-доброто, без да прави излишни рискове. Така ще е и сега. На вратата ще е Йоргачевич, а пред него Роман Прохазка, Димитър Пиргов, Александър Александров, Веселин Минев, Джереми Де Ноойер, Георги Костадинов, Франсис Нар, Божидар Краев, Антонио Аниете и Бабатунде.

"Успех в едно такова дерби ще има отборът, който влезе с по-добра нагласа в него, който желае повече победата и има повече късмет. Не може да има фаворит. Мисля, че Левски ще изиграе един голям мач и ще прекъсне негативната серия от 6 поредни загуби от ЦСКА. Ако успеем да победим – за мен и за футболистите това ще е един изключителен стимул да продължим напред. Ще направим всичко по силите си в събота да спечелим!", заяви Люпко Петрович.



Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА:

18 септември ЦСКА - Черно море 1:0 (Първа лига)
21 септември Локомотив София - ЦСКА 2:1 (Купа на България)
25 септември ЦСКА - Берое 4:0 (Първа лига)
01 октомври Ботев Пловдив - ЦСКА 0:0 (Първа лига)
08 октомври ЦСКА - Пелистер 4:0 (Приятелска среща)

Левски:

17 септември Левски - Пирин 2:0 (Първа лига)
22 септември Царско село - Левски 0:2 (Купа на България)
26 септември Локомотив ГО - Левски 0:1 (Първа лига)
02 октомври Левски - Дунав 2:0 (Първа лига)
08 октомври Левски - Галатасарай 0:2 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

ЦСКА - Левски

137 срещи
49 победи за ЦСКА
36 равенства
52 победи за Левски
Голова Разлика: 190:190




ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛЕВСКИ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
226