Бърнли – Арсенал: Ще се провалят ли лондончани?


Н. Гавазов

Бърнли – Арсенал: Ще се провалят ли лондончани?

Бърнли - Арсенал
Стадион: "Търф Муур", Бърнли
Дата: 02.10.2016г.
Час: 18:30
Съдия: Крейг Поусън


Седмият кръг на Висшата лига се закрива с тежкото гостуване на Арсенал на коравия Бърнли. Новакът е типичен домакински отбор, който със сигурност ще създаде големи главоболия на "артилеристите".

Шон Дайк започна кампанията със задачата да спаси отбора и на този етап се справя успешно. Бърнли е със 7 точки, а целият актив беше спечелен от мачове на свой терен и в последните 3 домакинства допусна само едно попадение в своята врата. Ашли Барнс продължава да е извън игра, докато Андре Грей изтърпява наказание. Едва ли ще видим някакви големи промени в стартовия състав на отбора, а Шон Дайк най-вероятно ще използва същият тактически план, с който срази Ливърпул във втория кръг.

Арсенал определено се намира в страхотна форма, след като спечели 6 от предишните си 7 мача във всички турнири. Защитата на "артилеристите" показва стабилност и не е допускала гол във вече 3 срещи, а тактиката на Венгер с Алексис Санчес на върха на атаката дава резултати. Един от основните проблеми на лондончани е лазарета, в който лекуват травми Мертезакер, Рамзи, Дани Уелбек, Карл Дженкисън и Оливие Жиру. Добрата новина е, че състоянието на Коклен е подобрено, но може би няма да се рискува с пускането му в игра тази неделя. По този начин в центъра на полузащитата ще оперира новото попълнение Джака, който ще си партнира със Санти Касорла. На върха на нападението ще видим отново Санчес, а Уолкът е в добра форма, така че се очаква и той да е сред титулярните 11.

Бърнли е корав домакин, който знае как да спечели най-малко точката на свой терен. Арсенал се представя страхотно, но на "Търф Мур" е трудно и няма да е кой знае колко изненадващо да видим неуспех за лондончани.

Прогноза: Бърнли - Арсенал 0:0


Последни 5 изиграни срещи:

Бърнли:

24 август Акрингтън Стенли - Бърнли 1:0 след прод. (Купа на Лигата)
27 август Челси - Бърнли 3:0 (Висша лига)
10 септември Бърнли - Хъл Сити 1:1 (Висша лига)
17 септември Лестър - Бърнли 3:0 (Висша лига)
26 септември Бърнли - Уотфорд 2:0 (Висша лига)

Арсенал:

13 септември ПСЖ - Арсенал 1:1 (Шампионска лига)
17 септември Хъл Сити - Арсенал 1:4 (Висша лига)
20 септември Нотингам Форест - Арсенал 0:4 (Купа на Лигата)
24 септември Арсенал - Челси 3:0 (Висша лига)
28 септември Арсенал - Базел 2:0 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Бърнли - Арсенал

101 срещи
33 победи за Бърнли
21 равенства
47 победи за Арсенал
Голова Разлика: 177:132 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
176