Ливърпул ще пречупи Хъл Сити


Н. Гавазов

Ливърпул ще пречупи Хъл Сити

Ливърпул - Хъл Сити
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 24.09.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Андре Маринър

Ливърпул посреща Хъл Сити в мач от шестия кръг на Висшата лига. Последната среща между двата тима тук бе през октомври 2014 година и тогава "червените" феновете останаха разочаровани от нулевото равенство. Още по-голямо бе разочарованието от пролетния мач, който "тигрите" спечелиха с 1:0.

Сега нещата изглеждат съвсем различно. Ливърпул се стабилизира и придоби баланс след нервното начало на сезона и хората на Юрген Клоп са се насочили към своята четвърта поредна победа във всички турнири. "Червените" наистина прогресират, след като взеха точка на "Уайт Харт Лейн", размазаха шампиона Лестър и повалиха Челси на собствения му стадион. При това Ливърпул показва една от най-приятните игри в Лигата - с много движение, опит за игра с едно докосване, открит футбол и борба за всяка топка. Все неща, които Клоп налагаше в предишния си отбор и е очевидно, че все повече футболисти в Ливърпул започват да разбират идеите на немския специалист.

Хъл Сити се намира на другия полюс. "Тигрите" започнаха неочаквано добре кампанията си, но след това започнаха да намаляват оборотите и имат само една точка в последните си три мача. От друга страна, хората на Майк Филън играха много достойно срещу Манчестър Юнайтед и загубиха едва в допълнителното време. Равенството на гости на Бърнли пък е отличен резултат, а при гостуването на Арсенал "тигрите" намериха сили да се върнат в мача и безстрашно тръгнаха да търсят втория си гол. Всичко това няма начин да не вселява оптимизъм във феновете на Хъл Сити, а това се подсилва от факта, че отборът е без загуба при четвърто поредно гостуване.

Големият въпрос за домакините е, дали ще играе Даниел Стъридж. Това ще разберем утре, но по последни сведения от кухнята на домакините, Даниел отпада за мача. Лалана и Вайналдум претендират за завръщане в стартовия състав. Клоп трябва да направи труден избор относно вратарите и немецът може би ще се довери на своя сънародник, който направи отличен дебют.

Гостите отново не могат да разчитат на Ленихан, Брус, Доусън, Одубайо и Макгрегър. Единствената добра новина е завръщането на Ливърмор, който изтърпяваше наказание.

Според прогнозите на букмейкърите, най-очакваната победа през уикенда е тази на Ливърпул - повече от предполагаемия успех на Манчестър Сити. Това показва какви са очакванията от мача. В същото време не бива да забравяме, че домакините имат своите слабости в защита, особено що се отнася при изпълнение на статични положения пред вратата на "червените". Друга характеристика на Ливърпул е това, че понякога отборът сам, от нищото си създава проблеми и изпада в трудни ситуации. Факт е също така, че Филън е много добър в тактическо отношение мениджър и не е изключено гостите така да затворят играта, че да лишат противника си от шансове за гол.

Въпреки последните констатации обаче, нереално е да мислим, че Ливърпул няма да победи. Очакванията са, че домакините ще водят играта и въпреки упоритата съпротива от страна на съперника, те все пак ще вземат мача.

Прогноза: Ливърпул - Хъл Сити 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

23 август Бъртън Албиън - Ливърпул 0:5 (Купа на Лигата)
27 август Тотнъм - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
10 септември Ливърпул - Лестър 4:1 (Висша лига)
16 септември Челси - Ливърпул 1:2 (Висша лига)
20 септември Дарби Каунти - Ливърпул 0:3 (Купа на Лигата)

Хъл Сити:

23 август Екзитър Сити - Хъл Сити 1:3 (Купа на Лигата)
27 август Хъл Сити - Манчестър Юнайтед 0:1 (Висша лига)
10 септември Бърнли - Хъл Сити 1:1 (Висша лига)
17 септември Хъл Сити - Арсенал 1:4 (Висша лига)
21 септември Стоук Сити - Хъл Сити 1:2 (Купа на Лигата)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Хъл Сити

20 срещи
13 победи за Ливърпул
5 равенства
2 победи за Хъл Сити
Голова Разлика: 47:21 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
185