Тотнъм – Кристъл Палас: Ще има ли интрига в лондонското дерби?


Н. Гавазов

Тотнъм – Кристъл Палас: Ще има ли интрига в лондонското дерби?

Тотнъм - Кристъл Палас
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 20.08.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Майкъл Оливър


Във втория кръг на Висшата лига ще станем свидетели на второто лондонско дерби за сезона между Тотнъм и Кристъл Палас. И двата отбора не успяха да впечатлят особено миналата седмица и ще се опитат да променят това в градското съперничество.

"Шпорите" започват кампанията с високи цели, но в първия кръг не успяха да преминат през неудобния Евертън и спечелиха само точка при визитата си на "Гудисън парк". Въпреки това, "карамелите" са добър домакински отбор, така че привържениците не трябва да бъдат толкова критични към любимците си и можем да видим съвсем друго лице в този кръг.

Почетино няма да може да разчита отново на не напълно готовите Хьонг-Мин Сон и Кевин Вимер, а Муса Дембеле продължава да изтърпява наказание. Към тях се присъединява и вратаря Хюго Лорис, който ще бъде отново заменен от Майкъл Ворм. Очаква се дебют да направи новото попълнение Винсент Янсен за сметка на звездата Хари Кейн, който не е кондиционно здрав за 90 минути. Едва ли ще има някакви други промени в 11-ката на Тотнъм и ще видим почти същия състав от миналата седмица.

Кристъл Палас направи лош завършек на Висшата лига през миналата кампания, което смъкна "орлите" близо до зоната на изпадащите. Извинение за трагичното представяне тогава беше похода към финала за ФА Къп, но и през този сезон лондончани нез започват успешно. В първия кръг играчите на Алън Пардю загубиха на свой терен от скромния Уест Бромич, което е червена лампичка за всички около клуба. При домакините има кадрови проблеми, тъй като Бакари Сако, Фрейзър Кембъл, Джеймс Макартър, Джонатан Уилямс, Джеймс Томпкинс, Езекиел Фрайерс и Стив Манданда са с травми, макар че състоянието на последните 3-ма да не е толкова тежко. Толкова отсъстващи играчи няма как да не окажат влияние на скромен тим като Кристък Палас, така че поражението от Уест Бромич може би има смекчаващи вината обстоятелства.

Тотнъм е безспорният фаворит в дербито и ще видим "шпорите" да търсят още от първата минута победата. Твърде големи са проблеми в лагера на гостите, а класата на домакините е твърде голяма, което ще им донесе спокойни 3 точки.

Прогноза: Тотнъм - Кристъл Палас 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

15 май Нюкасъл - Тотнъм 5:1 (Висша лига)
26 юли Ювентус - Тотнъм 2:1 (Приятелска среща)
29 юли Тотнъм - Атлетико Мадрид 0:1 (Приятелска среща)
05 август Тотнъм - Интер 6:1 (Приятелска среща)
13 август Евертън - Тотнъм 1:1 (Висша лига)

Кристъл Палас:

25 юли Колчестър - Кристъл Палас 0:1 (Приятелска среща)
30 юли Фулъм - Кристъл Палас 3:1 (Приятелска среща)
02 август Бромли - Кристъл Палас 1:2 (Приятелска среща)
06 август Кристъл Палас - Валенсия 3:1 (Приятелска среща)
13 август Кристъл Палас - Уест Бромич 0:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Кристъл Палас

42 срещи
20 победи за Тотнъм
13 равенства
9 победи за Кристъл Палас
Голова Разлика: 62:36 за Тотнъм

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
258