Анонс на 2-ри кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 2-ри кръг на Висшата лига на Англия

Суонзи - Хъл Сити
Стадион: "Либърти", Суонзи
Дата: 20.08.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Стюърт Атуел


Анонсът на втория кръг от Висшата лига започва със срещата между Суонзи и Хъл. И двата отбора успяха да вземат 3 точки в началото на сезона и ще се опитат да продължат положителните резултати.

"Лебедите" започнаха кампанията с гостуване на новака Бърнли и двубоят отиваше към равенство, но в последните минути Лерой Фер реализира така важното за успеха попадение. Суонзи сега има пред себе си друг тим дошъл от Чемпиъншип и на пръв поглед задачата им е по-лесна от тази в миналата седмица. Гудолин няма да може да разчита вероятно отново на Ки Сунг-Юнг и Нийл Тейлър, а Бастон почти сигурно няма да успее да направи дебют. Едва ли ще видим някакви кой знае какви промени в състава, освен може би стартирането на Сигурдсон като титуляр.

Хъл определено направи една от изненадите миналата седмица още в откриването на Висшата лига с успеха над шампиона Лестър. "Тигрите" са с неясно бъдеще, а и моментната ситуация в клуба е трагична, което ги постави сред фаворитите за изпадане. Въпреки това, желанието и борбата на отбора в първия кръг впечатли и ще е интересно да видим дали ще го повторят тази събота. Майк Фелън ще е отново без Алън Макгрегър, Майкъл Доусън, Одубайо и Алекс Брус, а Хари Магуайър и Шон Малоуни оново не са напълно готови, но вероятно ще ги видим на резервната скамейка.

Едва ли двата отбора ще направят някакви големи тактически промени, а това важи в най-висока степен за Хъл. "Тигрите" изненадаха в първия кръг, но Гуидолин е опитен специалист и няма да позволи играчите му да се подведат от проблемите при съперника. Суонзи е определено в момента по-класния тим и очакваме да си вземат спокойно 3-те точки.

Прогноза: Суонзи - Хъл 2:0



Уест Бромич - Евертън
Стадион: "Дъ Хауторнс", Уест Бромич
Дата: 20.08.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Нийл Суорбрик


Два корави отбора ще мерят сили във втория кръг на Висшата лига. Уест Бромич успя да отмъкне победата при гостуването си на Кристъл Палас, докато Евертън удържа с добра игра хикса срещу Тотнъм.

"Дроздовете" започнаха кампанията с жизненоважните 3 точки за голямата им цел - оцеляването. Играта на домакините няма да се различава от миналогодишната и отново скромния тим ще се бори със зъби и нокти за всяка възможна точица. Тони Пюлис няма проблеми със състава си, освен липсата на Крис Брънт, а ключовото за Уест Бромич ще е играта в дефанзивен план и представянето на нападателя Рондон.

Евертън започнаха добре сезона под ръководството на новия си мениджър Роналд Куман, макар че гостите не успяха да спечелят тежката си среща с Тотнъм. Въпреки това, "карамелите" се представиха достойно срещу тим с високи цели и привържениците могат да очакват положителна кампания за любимия им клуб. Кадровите проблеми при холандския специалист обаче са големи, тъй като в лазарета се намират Бешич, Калъм Конъли, Браунинг и Шеймъс Коулмън, а под въпрос са Ашли Уилямс, Матю Пенингтън и Лукаку.

Определено по-класния отбор е този на Евертън и логично гостите са фаворити в срещата. Въпреки това, домакинската подкрепа, здравата защитна игра на Уест Бромич и не оптималния състав на "карамелите" ще поделят точките между съперниците.

Прогноза: Уест Бромич - Евертън 1:1



Съндърланд - Мидълзбро
Стадион: "Стейдиъм ъф Лайт", Съндърланд
Дата: 21.08.2016г.
Час: 15:30
Съдия: Мартин Аткинсън


Два отбора, които показаха огромно желание миналата седмица за оцеляването си, излизат един срещу друг във втория кръг на Висшата лига. Съндърлан загуби в гостуването на Манчестър Сити, но само нещастен автогол ги раздели от впечатляваща точка. От друга страна Мидълзбро започна завръщането си в елита с добро представяне и реми с коравия Стоук.

"Черните котки" очароваха срещу "гражданите" в първия кръг под ръководството на Дейвид Мойс и да видим до кога ще продължи положителния ефект от назначението му. Без съмнение Съндърланд и през този сезон ще се бори за оцеляването, а за тази цел в двубои като неделния загубата е неприемлива. Домакините са отново без Себастиан Ларсон и Лий Катърмоу, Ян Кирхоф и Били Джоунс са под въпрос.

Мидълзбро се завърна във Висшата лига след 7 години в Чемпиъншип и логично пред треньорския щаб оцеляването е от главно значение. Въпреки това, гостите най-много впечатлиха от новаците на трансферния пазар това лято и може би борбата за оставане в елита няма да е толкова усилена за Боро. Каранка има известни проблеми със състава си, след като в лзарета се намират Джеймс Хъсбанд, Даниел Аяла, Бернардо и Ледбитър, а към тях се присъединява и новото попълнение Мартен ден Руун. Дошлият от Аталанта холандец се контузи в първия кръг и мястото му се очаква да бъде заето от ветерна Адам Форшау.

И двата отбора започнаха с огромно желание сезона и да се надяваме, че това не е само еуфория от новата кампания, а трайно състояние, което ще вдигне нивото в долната част на таблицата. Съндърланд и Мидълзбро без всякакви съмнения ще гонят 3-те точки, но едва ли ще бъдат недоволни и от евентуално реми.

Прогноза: Съндърланд - Мидълзбро 2:2


Уест Хем - Борнемут
Стадион: "Лондон Стейдиъм", Лондон
Дата: 21.08.2016г.
Час: 18:00
Съдия: Крейг Поусън


Анонсът на втория кръг във Висшата лига завършва със срещата между Уест Хем и Борнемут.

"Чуковете" загубиха злощастно от Челси в първия кръг след попадение на Диего Коща в последните минути, но привържениците не трябва да са толкова разочаровани от любимия си клуб. Лондончани имаха и плейофен мач в четвъртък за влизане в груповата фаза на Лига Европа, а реваншът е другата седмица, така че вниманието на отбора е насочено и към международната сцена. Едва ли умората ще окаже толкова голямо влияние в началото на сезона, а и Славен Билич даде почивка на част от титулярите си срещу Астра. Уест Хем ще е без Аарън Кресуел, Мануел Ланзини, Диафра Сако и Андре Аю, поради травми, а звездата Пайет не е напълно готов за 90 минути и вероятно ще започне срещата на пейката.

Борнемут и през този сезон ще се бори за оцеляването си, а може би тази задача ще бъде по-тежка през тази кампания, тъй като елементът изненада ще липсва и отборът ще трябва да покаже нещо по-различно. "Черешките" започнаха първия кръг с домакинство на Манчестър Юнайтед, а първото полувреме беше определено по-добро за скромния тим, но след това "червените дяволите" успяха да влезнат в ритъм и да спечелят спокойно. Тайрън Мингс и Станислас отново няма да са на разположение на Еди Хау, а новото попълнение Емерсон Хайндман все още има болки в глезена и вероятно ще трябва да почака за дебюта си.
Безспорен фаворит в срещата е Уест Хем, макар че миналата седмица Борнемут показа, че има зъби и ще се бори за мястото си в елита. "Чуковете" са без няколко ключови фигури, а и им предстои реванш в Лига Европа, така че може да не видим най-доброто от лондончани. Въпреки това, по-голямата класа и домакинската подкрепа ще е достатъчна поне за минимален успех.

Прогноза: Уест Хем - Борнемут 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
111