Евертън – Тотнъм: Сблъсък на амбициозни тимове


Н. Гавазов

Евертън – Тотнъм: Сблъсък на амбициозни тимове

Евертън - Тотнъм
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 13.08.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън

Евертън и Тотнъм излизат в първия кръг от Висшата Лига в здрав сблъсък, в който победителя може да се реши и от най-малката грешка. Домакините разочароваха през миналата кампания, което доведе до освобождаването на Роберто Мартинес и назначаването на Роналд Куман. Лондончани пък направиха най-добрият си сезон в последните години и до последно бяха в битката за титлата с Лестър, но в края на първенството "шпорите" се сгромолясаха и завършиха на 3-та позиция и отново зад градския съперник Арсенал.

Целите на Евертън през този сезон ще са много по-високи от финалното им място от миналия сезон. "Карамелите" завършиха на 11-та позиция и през цялата кампания бяха колебливи, което доведе до решението да се смени мениджъра. Холандският наставник Роналд Куман идва на "Гудисън парк" след две страхотни години начело на Саутхемптън, а ръководството на клуба от Ливърпул се надява специалистът да постигне минимум същите успехи и с новия си отбор. Евертън няма да може да разчита на Бешич, Калъм Конъли и Браунинг, поради контузии, а Лукаку и Матю Пенингтън също изпитват проблеми и ще се решава до последно за тях. Новото попълнение от Суонзи Ашли Уилямс пък не е кондиционно готов за срещата и вероятно също няма да го видим в игра.

Привържениците на Тотнъм определено бяха едновременно и най-доволни и най-разочаровани от Висшата лига през миналия сезон. "Шпорите" показаха страхотен футбол и изненадаха всички с играта си, но горчивината дойде от загубената борба с Лестър за титлата. Сега феновете се надяват любимците им да повторят успехът от миналата кампания и отново да са в битката за трофея. Почетино няма да може да разчита на Муса Дембеле, Клинтън Н'Джие и Сон Хюн-Мин. Новото попълнение Виктор Уанеяма се очаква да започне сред стартовите 11, а дошлият от Аякс през това лято Виктор Янсен се очаква да остане срез резервите за сметка на Хари Кейн. Едва ли ще очакваме големи изненади от страна на Почетино, така че ще видим обичайният миналогодишен състав на лондончани с изключение на 1-2 промени.

Ще станем свидетели на здрав сблъсък между отбори, които имат високи цели през този сезон и традиционно такъв тип мачове са с троен знак. Тотнъм трудно играе на "Гудисън парк" и има само една победа в последните 6 двубоя на този стадион. Домакинската подкрепа, новият наставник и желанието за по-добро представяне ще помогнат на Евертън, но от значение е състоянието на звездата на отбора Лукаку. Въпреки това, очакваме играчите на "карамелите" да се опитат да се докажат пред холандския специалист и да постигнат равенство в първия кръг.

Прогноза: Евертън - Тотнъм 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Евертън:

26 юли МК Донс - Евертън 1:3 (Приятелска среща)
29 юли Динамо Дрезден - Евертън 2:1 (Приятелска среща)
30 юли Евертън - Бетис 1:1 (Приятелска среща)
03 август Манчестър Юнайтед - Евертън 0:0 (Приятелска среща)
06 август Евертън - Еспаньол 0:1 (Приятелска среща)

Тотнъм:

08 май Тотнъм - Саутхемптън 1:2 (Висша лига)
15 май Нюкасъл - Тотнъм 5:1 (Висша лига)
26 юли Ювентус - Тотнъм 2:1 (Приятелска среща)
29 юли Тотнъм - Атлетико Мадрид 0:1 (Приятелска среща)
05 август Тотнъм - Интер 6:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Евертън - Тотнъм

169 срещи
54 победи за Евертън
52 равенства
63 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 253:221 за Тотнъм

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
180