Челси не може да си позволи нищо освен победа днес


.

Челси не може да си позволи нищо освен победа днес

Челси - Уест Хем
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг

Днес от 17:00 часа отбора на Челси приема на "Стамфорд Бридж" тима на Уест Хем в среща от 30-ят кръг на английската Висша лига. Домакините в момента заемат втората позиция в класирането с актив от 61 точки, само на 2 от лидера Манчестър Юнайтед, но и с мач по-малко. Този сезон сините се представят повече от блестящо. Те записаха общо 19 победи, 4 равенства и 5 загуби. Тима успяха да се класира за полуфиналите в тунира "ФА Къп" след като първо победи тима на Кардиф с 4:1, а след това Стоук Сити с 2:0. Отбора загуби първата си среща срещу Интер с 2:1, но сериозно решен да спечели на реванша тази седмица пред собствена публика. В последната си изграна среща от първенстовто те загубиха като домакин от има на Манчестър Сити с 2:4. Това поражения може да се окаже много важно в края на сезона. 

Мениджърът на Челси  Карло Анчелоти разкри, че Енрике Иларио се присъединява към Петер Чех в лазарета на "сините" от Лондон. Чех не е играл откакто получи разтежение в прасеца по време на първия мач с Интер от Шампионската лига, а Иларио се контузи в неделя в мача със Сток Сити. Анчелоти пък ще трябва да избира от някои между неопитните Рос Търнбул или Рис Тейлър още за съботното домакинство на Уест Хям.
Защитникът Жозе Босингва (коляно), халфа Майкъл Есиен (коляно), левият защитник Ашли Коул (глезен) и Рикардо Карвальо (разтежение) са аут за днешният двубой.

"Чуковете" пък в момента се намират на 16-та позиция с 27 точки, само на 3 от зоната на изпадащите. През сезона те записаха 6 победи, 9 равенства и 13 загуби. В последният изигран мач на тима от първеснтвото те загубиха като домакин с 1:2 от Болтън. Мениджъра на Уест Хем Джанфранко дзола приветсва завръщащите се в състава Дани Габидон и Бени МакКарти. Централният защитник Габидон се завръща след разтежение, докато МикКарти се възстанови от контузия коляното. Жулиян Фуберт (разтежение) и Мануел Да Кошта (наказан) също са отсъстващи, докато Марк Нобъл, Херите Илунга, Зейвън Хайнс, Луис Боа Морте и Калъм Дейвънпорт няма да вземат участие в днешният двубой.

Залагам на победа на Челси в тази среща. Все пак те трябва да догонват сегашният лидер в класирането Манчестър Юнайтед и не могат да си позволят друг резултат днес.

Прогноза: Челси - Уест Хем 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:


13 февруари Челси - Кардиф Сити 4:1 (ФА Къп)
20 февруари Уулвърхемптън - Челси 0:2 (Висша лига)
24 февруари Интер - Челси 2:1 (Шампионска лига)
27 февруари Челси - Манчестър Сити 2:4 (Висша лига)
07 март Челси - Стоук Сити 2:0 (ФА Къп)

Уест Хем:

06 февруари Бърнли - Уест Хем 2:1 (Висша лига)
10 февруари Уест Хем - Бирмингам 2:0 (Висша лига)
20 февруари Уест Хем - Хъл Сити 3:0 (Висша лига)
23 февруари Манчестър Юнайтед - Уест Хем 3:0 (Висша лига)
06 март Уест Хем - Болтън 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Челси - Уест Хем


80 мача
31 победи за Челси
17 равенства
32 победи за Уест Хем
Голова Разлика: 130:127 за Уест Хем

През този сезон:

20 декември 2009 Уест Хем - Челси 1:1 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.22
Равен - 6.00
Уест Хем - 15.00


ПЛАМЕН ПЕНКОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
136