Евертън няма да се предаде срещу Бирмингам


.

Евертън няма да се предаде срещу Бирмингам

Бирмингам - Евъртън
Стадион: "Сейнт Андрюс", Бирмингам
Час: 17:00
Съдия: Лий Пробърт


Днес от 17:00 Бирмингам приема на стадион "Сейнт Андрюс" отбора на Евертън. Домакините в момента заемат 8-та позиция в класирането с актив от 43  точки като все още имат шанс догодина да участват в Лига Европа. През сезона досега те записаха 12 победи, 7 равенства и 9 загуби, а головата им разлика е -1. Те не успяха да се класират за полуфиналите в турнира "ФА Къп" след като загубиха при гостуването си на фалиралия Портсмут с 2:1. В последният им изигран мач от първенството те отново се изправиха срещу Помпи, но този път те успяха да победят.

Халфът на Бирмингам Лий Бойър се излекува от прекрания грип и трябва да е на разположение за тази среща. Той отсътваше при победата на Помпи, когато мениджъра на сините Алекс МкЛийш реши да даде почивка на някои от играчите си. Сабастиян Ларсон, Джеймс МкФадън и капитанът Стивън Кар се очаква да се възстановят за тази среща. Ветеранът Кевин Филипс пък се бори с разтежение. Десният защитник Стюърт Парнаби, който отсътваше на "Фратън Парк", е аут за двубоя с "карамелите" заради контузия в глезена.

Евертън в момента се намират на 9-та позиция с актив от 41 точки. През сезона досега те записаха 11 победи, 8 равенства и 9 загуби. Момечетата на Дейвид Мойс не успяха да продължат напред в Лига Европа след като загубиха с общ резулат 2:4 от Спортинг Лисабон. В последният им изигран мач от първенстовото те записаха категорична победа с 5:1 срещу гостуващия тим на Хъл Сити.

"Карамелите" в тази среща ще бъдат без халфът Лйън Олзмън. Той страда от разтежение, който ще го отстрани от терените за най-малко от 2 седмици. Съотборника му Тим Кейхил се завърна към тренировки със състава след прекарана контузия в прасецам, но е по-вероятно да се завърне в игра срещу Болтън. Нападателят Луис Саха също вече тренира с тима след контузия, но е малко вероятно да започне днес. Той ще е последният мач на Лендън Донован с фланелката на Евертън. Той ще трябва да се върне в Лос Анджелис Галакси след като прекара два месеца в "карамелите".

Според мен фаворите в срещата е отбора на Бирмингам, но смятам, че Евертън няма да се предаде и ще вземе поне точна днес.


Прогноза: Бирмингам - Евертън 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Бирмингам:

13 февруари Дарби Каунти - Бирмингам 1:2 (ФА Къп)
21 февруари Фулъм - Бирмингам 2:1 (Висша лига)
27 февруари Бирмингам - Уигън 1:0 (Висша лига)
06 март Портсмут - Бирмингам 2:0 (ФА Къп)
09 март Портсмут - Бирмингам 1:2 (Висша лига)

Евъртън:


16 февруари Евъртън - Спортинг Лисабон 2:1 (Лига Европа)
20 февруари Евъртън - Манчестър Юнайтед 3:1 (Висша лига)
25 февруари Спортинг Лисабон - Евъртън 3:0 (Лига Европа)
28 февруари Тотнъм - Евъртън 2:1 (Висша лига)
07 март Евъртън - Хъл Сити 5:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Бирмингам - Евъртън


110 мача
22 победи за Бирмингам
32 равенства
56 победи за Евъртън
Голова Разлика: 204:131 за Евъртън

През този сезон:

20 декември 2009 Евъртън - Бирмингам 1:1 (Висша лига)
23 януари 2010 Евъртън - Бирмингам 1:2 (ФА Къп)


Коефициенти от bet365:
Бирмингам - 3.00
Равен - 3.25
Евъртън - 2.40



ПЛАМЕН ПЕНКОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
44