Ливърпул – Уотфорд: Самочувствие сред мърсисайдци


Н. Гавазов

Ливърпул – Уотфорд: Самочувствие сред мърсисайдци

Ливърпул - Уотфорд
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Дата: 08.05.2016
Час: 18:00
Съдия: Лий Мейсън


Ливърпул посреща с високо настроение и самочувствие Уотфорд в предпоследния кръг на Висшата лига. Домакините преди дни направиха впечатляващ мач в реванша на полуфинала за Лига Европа с Виляреал и категорично успяха да елиминират испанския отбор, което ще ги изправи на финала в европейския турнир срещу носителят на трофея Севиля. Това ще даде голям импулс в играта на тима, които в 3 срещи преди това не бяха вкусвали победата. "Мърсисайдци" са на 8-ма позиция в таблицата и все още имат шансове за Топ 5, но едва ли някой в клуба ще гони сериозно подобна цел. По-скоро ще видим пренебрегване в последните двубои от вътрешното първенство, за да могат част от ключовите футболисти да бъдат максимално готови за финала в Лига Европа. Джордан Хендерсън, Дивок Ориги и Розитер са с травми, а наказани са пък Мамаду Сако и Брад Смит. Гомес и Дани Ингс се възстановиха от контузии, но кондиционното им състояние може да не им позволи да вземат участие. Конор Рандъл също имаше здравословни проблеми, но се очаква да бъде готов за домакинството.

Уотфорд успя да остане в елита, макар че завършекът на кампанията не беше добър и сред част от привържениците имаше един вид незадоволство. Въпреки това, в клуба би трябвало да са доволни от Кике Санчес Флорес, който избегна за "стършелите" голяма борба за оцеляването, а да не забравяме, че успя да стигне до полуфинал във ФА Къп. По едно време формата на гостите наистина беше твърде лоша, но в последно време се вижда подобрение след 2 победи, едно реми и само едно поражение в предишните 4 кръга. Етиен Капу и Бехрами са в лазарета, докато Екстранд е близо до завръщане в игра, но не се очаква да бъде физически готов за мач през този сезон.

И двата отбора няма за какво да се борят и по-спокойна без излишни грубости ще е играта на съперниците. Въпреки това, настроението и импулсът при Ливърпул ще е налице, а и домакинският фактор допълнително ще мотивира играчите. От голямо значение за "мърсисайдци" е дали Клоп ще даде почивка на титулярите си, но и без тях едва ли Уотфорд ще дадат сериозен отпор.

Прогноза: Ливърпул - Уотфорд 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145