Тотнъм – Саутхемптън: Минорно настроение при домакините


Н. Гавазов

Тотнъм – Саутхемптън: Минорно настроение при домакините

Тотнъм - Саутхемптън
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Дата: 08.05.2016
Час: 15:30
Съдия: Джонатан Мос


Тотнъм посреща Саутхемптън в предпоследния кръг на Висшата лига в мач, който няма кой знае колко голямо значение за двата отбора. "Шпорите" загубиха титлата миналия кръг, когато направиха равен с Челси и въпреки добрият сезон - логично е разочарованието в редиците на лондончани. "Светците" от друга страна не могат да се оплачат от кампанията и със своето 7-мо дори могат да гонят евротурнирите, макар че задачата изглежда твърде нереалистична.

Домакините вече нямат голяма цел пред себе си, но едва ли ще доиграват сезона спокойно, тъй като Арсенал е само на 3 точки зад тях, а огромно разочарование ще е на "Уайт Харт Лейн", ако градският им съперник ги изпревари. Формата на Тотнъм е впечатляваща и тимът не е допускал поражение във Висшата лига вече в 8 срещи, макар че последните две завършиха с реми и предрешиха борбата за титлата. Проблемите в състава на лондончани са свързани с отсъстващи ключови играчи, тъй като Деле Али и Муса Дембеле са наказани, а Бентелеб, Дани Роуз и Тоби Алдервийлд са с травми, макар че състоянието на последния не е особено тежко.

Саутхемптън определено не доиграва кампанията, а всъщност виждаме добре представящи се играчи. "Светците" записаха 3 победи и едно реми в последните 4 кръга, а като цяло имат само едно поражение от 8 мача насам. Гостите нямат проблеми с наказани или контузени играчи освен въпросителната около състоянието на Флорин Гардош.

Без съмнение много добър беше сезонът за Тотнъм, но настроените при домакините ще е минорно е много важно Почетино да не допусне разрастване на негативните емоции. Саутхемптън от друга страна играе в последно време много добре и едва ли ще допуснат отпускане при гостуването на кандидат-вицешампиона. Липсата на няколко ключови фигури, тежкият и разочароващ двубой с Челси ще допринесат за влошаване в играта на лондончани, от което ще се възползват "светците" и очакваме да отмъкнат точката.

Прогноза: Тотнъм - Саутхемптън 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
223