Ливърпул – Нюкасъл: Мърсисайдци ще изместят Уест Хем от шестата позиция


Н. Гавазов

Ливърпул – Нюкасъл: Мърсисайдци ще изместят Уест Хем от шестата позиция

Ливърпул - Нюкасъл
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 23.04.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън

Ливърпул и Нюкасъл излизат един срещу друг в здрав мач, в който за всеки от двата отбора са от огромно значение точките. Мърсисайдци се намират на 7-мо място в класирането и при успех в събота ще измести от 6-то място Уест Хем, а разликата от 5-я Манчестър Юнайтед ще стане само 2 точки. Домакините успяха да вземат по категоричен начин мърсисайдското дерби в сряда и това няма как да не подвигне още повече настроението в съблекалнята. Единственото отрицателно от срещата беше контузията на Ориги, която по всяка вероятност ще го извади от терените до края на сезона. Освен него Клоп няма да може да разчита и на Гомес, Дани Ингс, Бентеке, Хендерсън, Емре Джан, Шкъртел и Джордан Роситър. По този начин единствената опция да води атаката на Ливърпул остава Даниел Стъридж, който ще бъде подпомаган от Роберто Фирмино.

Нюкасъл записа една победа и едно равенство в последните 2 срещи срещу Суонзи и Манчестър Сити, което вдъхна надежда сред феновете, че любимците им ще успеят да избегнат изпадането. "Свраките" все още са на предпоследна позиция, но вече само на 2 точки от спасителния бряг, което оставя борбата в дъното на класирането много оспорвана. Проблемите за гостите свързани с травми на играчи продължава да ги съпътства от началото на кампанията и отборът отново ще е без Тим Крул, Тоней, Хайдара, Къртис Гууд, Робърт Елиът, Кевин Мбабу, Колочини, Янмаат и Стивън Тейлър.

Умората в редиците на двата отбора ще бъде налице, тъй като контузените футболисти не са малко, а съперниците имаха да изиграят срещи в средата на седмицата. Ливърпул безспорно ще гони до последно 3-те точки, докато Нюкасъл ще бъде доволен дори и на точката и Рафа Бенитес ще построи своята тактика по-дефанзивно. Няма да бъде лесно на "мърсисайдци" да стигнат до попадение и няма да е изненада да видим едно равенство, но все пак прогнозираме минимален успех за домакините.

Прогноза: Ливърпул - Нюкасъл 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

07 април Борусия Дортмунд - Ливърпул 1:1 (Лига Европа)
10 април Ливърпул - Стоук Сити 4:1 (Висша лига)
14 април Ливърпул - Борусия Дортмунд 4:3 (Лига Европа)
17 април Борнемут - Ливърпул 1:2 (Висша лига)
20 април Ливърпул - Евертън 4:0 (Висша лига)

Нюкасъл:

20 март Нюкасъл - Съндърланд 1:1 (Висша лига)
02 април Норич - Нюкасъл 3:2 (Висша лига)
09 април Саутхемптън - Нюкасъл 3:1 (Висша лига)
16 април Нюкасъл - Суонзи 3:0 (Висша лига)
19 април Нюкасъл - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Нюкасъл

170 срещи
81 победи за Ливърпул
40 равенства
49 победи за Нюкасъл
Голова Разлика: 295:207 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189