Ливърпул – Евертън: Дерби с много емоции


Н. Гавазов

Ливърпул – Евертън: Дерби с много емоции

Ливърпул - Евертън
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 20.04.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Робърт Мадли

"Мърсисайдското" дерби между Ливърпул и Евертън винаги е било пълно с много емоци и борба, а тази сряда имаме възможността да му се насладим. Домакините се намират на 8-ма позиция в таблицата, но с успех в така важния сблъсък ще се доближи само на 2 точки от 5-я Манчестър Юнайтед. Отборът е в серия от 3 поредни победи, а като цяло настроението в клуба е повишено, заради играта на тима в последно време. Гомес, Дани Ингс, Бентеке, Хендерсън, Емре Джан и Коло Туре пропускат двубоя, а към тях може да се присъедини и Ориги. По този начин в средата на терена ще оперират Джо Алан и Лукаш Лейва, а титуляр в центъра на атаката ще започне най-вероятно отново Стъридж.

Вече не веднъж е ставало дума, че Евертън през този сезон разочарова във Висшата лига и с 11-то място няма как да бъде различно. "Карамелите" са концентрирани към ФА Къп, където ги очаква така важния за сезона им полуфинал. Въпреки това, колкото и да отписват и да изглеждат неазаинтересовани към първенството - няма начин играчите да не са наясно с огромната важност на дербито и можем да очакваме крайно мотивирани гостите. Формата на отбора е трагична и вече 6 кръга тима не е вкусвал победата с 3 поражения и 3 равенства. Шеймъс Коулман се присъединява в лазарета към Тони Хибърт и Браунинг, а още със здравословни проблеми са Том Клевърли, Фил Ягиелка, Аарън Ленан и Летън Бейнс.

Здрава битка по целия терен, много възможности за попадение и емоции през всичките 90 мунити ни очаква на "Анфийлд". Ливърпул ще гони 3-те точки, за да се доближи максимално до 5-то място, докато Евертън вероятно няма да бъдат разочаровани от равенството, тъй като по този начин ще направят борбата на съперника за евроучастие през Висшата лига твърде трудна. Умората в редиците на домакините ще проличи ясно, а липсата на важни играчи няма как да не се отрази, но и "карамелите" имат проблеми със състава. Въпреки това, домакинската подкрепа, добрата форма на Ливърпул и повишеното настроение в клуба ще помогнат за минимална победа.

Прогноза: Ливърпул - Евертън 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

02 април Ливърпул - Тотнъм 1:1 (Висша лига)
07 април Борусия Дортмунд - Ливърпул 1:1 (Лига Европа)
10 април Ливърпул - Стоук Сити 4:1 (Висша лига)
14 април Ливърпул - Борусия Дортмунд 4:3 (Лига Европа)
17 април Борнемут - Ливърпул 1:2 (Висша лига)

Евертън:

19 март Евертън - Арсенал 0:2 (Висша лига)
03 април Манчестър Юнайтед - Евертън 1:0 (Висша лига)
09 април Уотфорд - Евертън 1:1 (Висша лига)
13 април Кристъл Палас - Евертън 0:0 (Висша лига)
16 април Евертън - Саутхемптън 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Евертън

223 срещи
86 победи за Ливърпул
71 равенства
66 победи за Евертън
Голова Разлика: 306:255 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172