Арсенал ще спечели категорично срещу Бърнли


.

Арсенал ще спечели категорично срещу Бърнли

АРСЕНАЛ - БЪРНЛИ
Стадион: Емирейтс
Час: 17:00
Съдия: Крис Фой

В мач от 29-ият кръг Арсенал приема Бърнли на своя Емирейтс.

Арсенал спечели своя мач през миналата седмица като гост на Стоук и отново се доближи до лидера Челси в битката за титлата през този сезон. Двубоят беше помрачен с ужасяващ инцидент, при който бе счупен крака на Арън Рамзи в сблъсък с Раян Шоукрос. Арсен Венгер се надява този случай да сплоти негативия  тим и да ги стимулира в борбата за титлата, игнорирайки спомена с Едуардо от преди две години, в който също бе счупен крака на Хърватския национал с бразилски произход.

"Артилеристите" са трети в подреждането само на три точки зад Челси с оставащи 10 мача до края на сезона. През този сезон на своя Емирейтс те имат впечатляващите 11 победи в 13 мача, отбелязвайки 38 гола срещу само 14 попадения в тяхната врата. Само Челси и Манчестър Юнайтед са побеждавали Арсенал, като само те имат повече отбелязани голове при своите домакинства.

Арсенал имат три поредни победи във Висшата лига откакто загубиха от Челси и са получили само един гол. Спечелили са три от последните си четири двубоя като домакин и всички седем срещи с тимове от втората половина на таблицата.

Андрей Аршавин, Абу Диаби и Денилсон се очква да бъдат на разположение на мениджъра Арсен Венгер, ветеранът Сол Кембъл е контузен и пропуска срещата. Алекс Сонг е наказан за тази среща.

След напускането на мениджъра Оуен Коел тимът на Бърнли не се представя така добре, както в началото на сезона.  Тимът на Бърнли се намира на незавидното 19 място, само на точка от излизане от зоната на изпадащите.    

Отбора на Бърнли записа седем загуби в последните си осем срещи във Висшата лига, и имат само една победа в последните си 16. Представянето на тима не е никак добро с ужасяващи показатели като гост, отборът е спечелил само едно точка от 14 мача във Висшата лига. Отбелязали са само 10 гола във визитите си и са получили 43. В седем от последните си осем двубоя далеч от "Търф Мор" са допускали по два и повече гола. 

Мениджърът Брайън Лоус няма да може да разчита на Крис МакКан, който все още лекува контузия в коляното. Очаква се плизащитникът Греъм Алекзандър да се завърне в игра след възставовяване от растежение в прасеца. 38 годишният полузащитник е извън игра от 26 ануари и сега се очаква да помогне на Бърнли със опита и рутината си. Шотландският нападател Стивън Флетчър също се очаква да се завърне в игра.  

Арсенал ще се опита да продължи добрата си серия в последните няколко седмици,  и запазвайки интригата за първото място ще надделее над своя опонент Бърнли. Нападателят Никлас Бендтнер се очаква да е титуляр за Арсенал, който се представя отлично в последните седмици за "артилеристите". Бърнли се надяват да спечелят точки, но едва ли този двубой ще им донесе нещо. Прогнозирам категорична победа за Арсенал.  

Последни 5 изиграни срещи:
Арсенал:
07 февруари Челси - Арсенал 2:0 (Висша лига)
10 февруари Арсенал - Ливърпул 1:0 (Висша лига)
17 февруари Порто - Арсенал 2:1 (Шампионска лига)
20 февруари Арсенал - Съндърланд 2:0 (Висша лига)
27 февруари Стоук Сити - Арсенал 1:3 (Висша лига)

Бърнли:
30 януари  Бърнли - Челси 1:2 (Висша лига)
06 февруари Бърнли - Уест Хем 2:1 (Висша лига)
09 февруари Фулъм - Бърнли 3:0 (Висша лига)
21 февруари Астън Вила - Бърнли 5:2 (Висша лига)
27 февруари Бърнли - Портсмут 1:2 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.14
Равен - 7.50
Бърнли - 21.00

Прогноза:  Арсенал - Бърнли 3:0

ГЕОРГИ ИВАНОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173