Борнемут – Ливърпул: Импулс в играта на мърсисайдци


Н. Гавазов

Борнемут – Ливърпул: Импулс в играта на мърсисайдци

Борнемут - Ливърпул
Стадион: "Виталити Стейдиъм", Борнемут
Дата: 17.04.2016г.
Час: 15:30
Съдия: Майк Джоунс

Борнемут посреща намиращият се в превъзходно настроение тим на Ливърпул в 34-я кръг на Висшата лига. Новаците се намират на 11-то място с 41 точки и могат да бъдат спокойни за своето оцеляването, кеото им позволява да доиграят спокойно сезона. Домакините са в добра форма, след като в предишните 7 кръга взеха 4 победи и едно реми, което им позволи да се отдръпнат значително от опасната зона. Извън игра за Борнемут са Тайрън Мингс, Беник Афобе, Хари Артър и Адам Смит, но за последния има възможност да се появи.

Ливърпул направи зрелищно 4:3 срещу Борусия Дортмунд в четвъртък от турнира Лига Европа, което няма как да не даде импулс в играта на тима. Единственият проблем, който може да възникне след този мач е около физическото състояние на футболистите, които се раздадоха максимално и е напълно логично да очакваме умората да се появи. "Мърсисайдци" се намират на 8-ма позиция на 5 точки от Топ 5, но пък с мач по-малко от Манчестър Юнайтед, така че има за какво да се борят във Висшата лига и не бива да отписват първенството. Гомес, Дани Ингс, Бентеке и Хендерсън за контузени, а пък Емре Джан е наказан. Това означава, че отново ще се избира за централен нападател измежду Стъридж и Ориги, а в средата на терена ще оперират най-вероятно Лукаш Лейва и Джон Алан.

Борнемут не е лесен съперник, а подкрепата на публиката допълнително ще помогне на скромния тим да се опита да вземе поне точката от по-именития си съперник. Въпреки това, Ливърпул в момента е в огромен подем и настроението в клуба ще е високо, което ще вдъхне увереност сред играчите. Домакините могат да се възползват от умората, която би трябвало да е налице сред състава на гостите, а и има опасност "мърсисайдци" да подценят този двубой.

Прогноза: Борнемут - Ливърпул 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Борнемут:

05 март Нюкасъл - Борнемут 1:3 (Висша лига)
12 март Борнемут - Суонзи 3:2 (Висша лига)
20 март Тотнъм - Борнемут 3:0 (Висша лига)
02 април Борнемут - Манчестър Сити 0:4 (Висша лига)
09 април Астън Вила - Борнемут 1:2 (Висша лига)

Ливърпул:

20 март Саутхемптън - Ливърпул 3:2 (Висша лига)
02 април Ливърпул - Тотнъм 1:1 (Висша лига)
07 април Борусия Дортмунд - Ливърпул 1:1 (Лига Европа)
10 април Ливърпул - Стоук Сити 4:1 (Висша лига)
14 април Ливърпул - Борусия Дортмунд 4:3 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Борнемут - Ливърпул

8 срещи
0 победи за Борнемут
2 равенства
6 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 16:4 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173