Анонс на 34-ти кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 34-ти кръг на Висшата лига на Англия

Норич - Съндърланд
Стадион: "Кероу Роуд", Норич
Дата: 16.04.2016г.
Час: 14:45
Съдия: Андре Маринър


Анонсът на 34-я кръг от Висшата лига започва с интригуващата среща между тимовете на Норич и Съндърланд. Домакините се намират на 4 точки от своя съперник и зоната на изпадащите, но пък гостите имат мач по-малък, така че този сблъсък се явява директен мач за оцеляването. "Канарчетата" записаха поражение в предишния кръг от Кристъл Палас, което сложи край на серията от 3 двубоя без загуба и ги върна в тежката битка за оставане в елита. Тетей все още лекува травма, докато за Тим Клозе и Ръсел Мартин ще се решава до последно.

Съндърланд приключи със серията от 4 последователни равенства, след като Лестър взе победата в 32-я кръг. Въпреки това, "черните котки" все още имат големи шансове за оцеляване, но това трябва да се случи единствено и само с успехи, а не с ремита. В състава няма наказани или контузени играчи, така че Сам Алардайс ще може да разчита на най-доброто си.

Интригуващ сблъсък, в който може да не видим кой знае какво качество от техническа и атакуваща гледна точка, но пък можем да бъдем сигурни, че зарядът ще е висок и борбата по терена ще е до последния съдийски сигнал.

Прогноза: Норич - Съндърланд 1:1

 

Евертън - Саутхемптън
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 16.04.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Крейг Поусън

Евертън разочарова през този сезон във Висшата лига с 12-то си място и 40-те точки в актива, което породи приказки за евентуално смяна на Роберто Мартинес. Единственото, което може да спаси сезона за "карамелите" е триумф във ФА Къп, където на полуфинал ги очаква Манчестър Юнайтед. Про домакините има голям брой контузени играчи и в лазарета се намират Тони Хиберт, Браунинг и Фил Ягиелка, а с по-леки проблеми са Том Клевърли, Аарън Ленън, Рос Баркли, Лейтън Бейнс и Дарън Гибсън. Джеймс Макарти пък е наказан.
Саутхемптън може да се каже, че завършва сезона успешно и дори е близко на 3 точки до Топ 5, макар че твърде трудно може да се пребори с Манчестър Юнайтед, Уест Хям и Ливърпул, особено с мач повече в актива си. Флорин Гардош и Стивън Дейвис са единствените, които ще пропуснат срещата за "светците".

Трудно се гостува на "Гудисън Парк", но пък Еверън не е особено убедителен през тази кампания в първенството, така че Саутхемптън може и да изненада съперника си. Въпреки това, "карамелите" не могат да допуснат ново поражение пред своя публика, колкото и отписвана да е Висшата лига.

Прогноза: Евертън - Саутхемптън 2:1

 

Нюкасъл - Суонзи
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк", Нюкасъл
Дата: 16.04.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Лий Мейсън

Последната възможност за Нюкасъл да покаже, че има сили да се бори за своето оцеляване е срещу възходящият в края на сезона Суонзи. "Свраките" са на предпоследна позиция в таблицата на 6 точки от спасителния бряг, но пък и с мач по-малко. Въпреки това, играта на домакините не е впечатляваща и резултатите от 6 поредни двубоя без победа и само с едно равенство го доказват. Липсата на Тим Крул, Тоней, Хайдара, Къртис Гууд, Робърт Елиот, Кевин Мбабу и Колочини допълнително усложняват ситуацията, а Даръл Янмаат и Стивън Тейлър също са под въпрос.

Суонзи по едно време беше в битката за оцеляване, но след 4 победи и едно равенство в предишните 6 кръга се отдалечиха на спокойната дистанция от 13 точки от опасната зона. "Лебедите" нямат особени проблеми със състава си освен леката въпросителна около Леон Бритън.

Няма да е изненада, ако Нюкасъл повече се втурне да гони 3-те точки, докато Суонзи ще изчаква грешки на съперника, които обичайно не са редки. Желанието сред играчите на "свраките" се повиши след идването на Рафа Бенитес, но многото контузени и късното му назначаване правят ситуацията за тима твърде сложна.

Прогноза: Нюкасъл - Суонзи 1:1

 

Уест Бромич - Уотфорд
Стадион: "Дъ Хауторнс", Уест Бромич
Дата: 16.04.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Майкъл Оливър

Два отбора, за които може да се каже, че избегнаха директната борба за оцеляването ще се изправят един срещу друг в 34-я кръг на Висшата лига. Уест Бромич се намират в долната половина на таблицата на 13 точки от опасната зона и 5 кръга преди края могат да считат сезона за успешен. "Дроздовете" са корав отбор, който трудно губи, но и трудно печели, но пък знае как да постигне своето. Крис Брънт е в лазарета, а за Джеймс Морисън ще се решава до последно. Саломон Рондон също има леки проблеми и неговото евентуално отсъствие ще се отрази твърде негативно на скромния тим.

Уотфорд изглежда ще доиграват сезона, след като практически могат да бъдат спокойни за оставането си в елита, а погледите ще са насочени към ФА Къп, където им предстои полуфинал срещу Кристъл Палас. Екстранд и Томи Хобан все още не са на разположение, а Етиен Капу получи контузия в последния кръг, но би трябвало да е възстановен.

Очевидно мотивацията и на двата отбора няма да е висока с оглед спокойната ситуация, в което се намират двата отбора. Въпреки това, Уест Бромич е домакин и би трябвало повече да търси 3-те точки за пред своите привърженици.

Прогноза: Уест Бромич - Уотфорд 1:0

 


Лестър - Уест Хем
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 17.04.2016г.
Час: 15:30
Съдия: Джонатън Мос

Анонсът на този 24-ти кръг на Висшата лига завършва със здравия сблъсък между изненадите през този сезон Лестър и Уест Хем. "Лисиците" се намират на първа позиция със 7 точки преднина пред преследвача Тотнъм и е все по-близо до спечелването на титлата. Домакините са в серия от 5 победи, в които защитата не е допуснала дори попадение. Всичко това говори достатъчно за играта, която показват играчите на Раниери. Единственият, който ще пропусне срещата за Лестър е Матю Джеймс.

Уест Хем също прави забележителен сезон със своето 6-то място и на точка от Топ 5. "Чуковете" вече в 7 кръга не са вкусвали пражението, но пък в 3 последователни мача от първенството са с ремита. Разбира се, тези равенства дойдоха при тежки лондонски дербита са Челси, Кристъл Палас и Арсенал. Гостите имаха четвъртфинален мач за ФА Къп преди дни с Манчестър Юнайтед, така че няма да е учудваща евентуална умора сред футболистите на Славен Билич.

И двата отбора се нуждаят от точки, за да постигнат целите си, но и двата тима много ще внимават, тъй като много добре осъзнават колко е опасен противникът. Лестър има лекото предимство, че домакинства и е с повече свежест, но пък съставът на Уест Хем не бива да бъде подценяван с този мениджър.

Прогноза: Лестър - Уест Хем 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199