Уест Хем – Арсенал: Важно лондонско дерби и за двата отбора


Н. Гавазов

Уест Хем – Арсенал: Важно лондонско дерби и за двата отбора

Уест Хем - Арсенал
Стадион: "Болейн Граунд", Лондон
Дата: 09.04.2016г.
Час: 14:45
Съдия: Крейг Поусън


Този 33-ти кръг на Висшата лига започва по превъзходен начин с лондонското дерби между Уест Хем и Арсенал. И двата отбора гонят високи цели, а едно евентуално поделяне на точките може да е самоубийствено и за двата състава.

Уест Хем се намира на 6-та позиция на 2 точки от 5-я Манчестър Юнайтед, така че трябва да гони победата, за да остане в борбата за европейските турнири. "Чуковете" са в добра форма след 3 успеха и 3 равенства в предишните си 6 кръга. Все пак за домакините остава и участието във ФА Къп, където имат да преиграват четвъртфинален мач срещу "червените дяволи". Единствените, които са с контузии и пропсукат двубоя са Сам Байрам и Джеймс Колинс. Славен Билич ще разчита най-вече на брилянтната игра на Дмитрий Пайет и Ланзини в атака, както и на Марк Нобъл и Койоте в средата на терена.

Арсенал се съвзе след катастрофалното отпадане в Шампионската лига и ФА Къп с два категорични успеха срещу коравите Евертън и Уотфорд. Въпреки това, "артилеристите" изостават на цели 11 точки от първото място и титлата изглежда невъзможна цел, макар че имат мач по-малко. Въпреки това, шансовете и надеждите за трофея остават, но при положение, че се спечелят всички срещи до края. Санти Касорла, Микел Артета, Томаш Росицки, Джак Уилшър, Окслейд-Чембърлейн, Фламини и Рамзи продължават да лекуват травми и няма да се разчита на тях. Най-вероятно Венгер ще започне със състава, с който успя да запише две победи в предишните 2 кръга, а единствената промяна вероятно ще се случи на вратарския пост със завръщането на Петър Чех.

Миналата среща между двата лондонски тима завърши с успех за Уест Хем с 2:0, но сега ситуацията е много по-различна и "артилеристите" ще внимават много с Пайет. Спокойно можем да очакваме непредсказуемо дерби с много здрава борба и желание сред всички играчи. Въпреки това, смятаме, че импулсът в играта на Арсенал, както и по-голямата им класа ще им донесе трудни 3 точки.

Прогноза: Уест Хем - Арсенал 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Уест Хем:

02 март Уест Хем - Тотнъм 1:0 (Висша лига)
05 март Евертън - Уест Хем 2:3 (Висша лига)
13 март Манчестър Юнайтед - Уест Хем 1:1 (ФА Къп)
19 март Челси - Уест Хем 2:2 (Висша лига)
02 април Уест Хем - Кристъл Палас 2:2 (Висша лига)

Арсенал:

08 март Хъл Сити - Арсенал 0:4 (ФА Къп)
13 март Арсенал - Уотфорд 1:2 (ФА Къп)
16 март Барселона - Арсенал 3:1 (Шампионска лига)
19 март Евертън - Арсенал 0:2 (Висша лига)
02 април Арсенал - Уотфорд 4:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Уест Хем - Арсенал

132 срещи
34 победи за Уест Хем
38 равенства
60 победи за Арсенал
Голова Разлика: 209:155 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
266