Анонс на 33-ти кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 33-ти кръг на Висшата лига на Англия

Астън Вила - Борнемут
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 09.04.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън

Анонсът на 33-я кръг от Висшата лига започва със срещата между Астън Вила и Борнемут. Домакините са твърдо в дъното на таблицата и изглежда вече всички около клуба приемат изпадането от елита. Бирмингамци са на цели 15 точки от спасителния бряг и има голяма вероятност още тази събота на своя "Вила Парк" да кажат със сигурност сбогом на Висшата лига. Отборът е в серия от 7 поредни поражения, в които са били отбелязани едва 2 попадения, което достатъчно говори за състоянието на тима. Астън Вила продължава да е без Амави и Либор Козак, а към тях се присъединява и Алън Хътън.

Борнемут вече гледа спокойно на остатъка на сезона, след като разликата от опасната зона е на цели 11 точки и поставените цели пред треньорският щаб за оцеляване се изпълниха. Дебютантите загубиха категорично с 3:0 и 4:0 предишните си два двубоя, но имаха за съперници грандовете Тотнъм и Манчестър Сити, така че не бива по тях да се съди за моментното състояние на отбора. В лазарета са Тайрън Мингс, Афобе и Калъм Уилсън, а Хари Артър, Джошуа Кинг, Станислас и Адам Смит са пред заръщане в игра.

Астън Вила трябва е примирен с изпадането си и логично настроението в съблекалнята е на ниско ниво. Борнемут пък от своя страна ще е съгласен и на точка, а липсата на мотивация сред домакините ще позволи това да се случи.

Прогноза: Астън Вила - Борнемут 1:1

 


Уотфорд - Евертън
Стадион: "Викаридж Роуд", Уотфорд
Дата: 09.04.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Кевин Френд

Уотфорд си осигури почти сигурно оцеляването във Висшата лига, макар че е в серия от 4 поредни поражения, което смъкна новаците от средата на таблицата на 14-то място, но на спокойните 10 точки от опасната зона. Положението във ФА Къп обаче е противоположно и там скромният тим успя да стигне до полуфиналите на турнира, след като отстрани носителят на трофея Арсенал. По този начин е логична липсата на мотивация сред играчите за първенството и съсредоточеността им към другия вътрешен турнир. Томи Хобан и Екстранд се възстановиха от контузиите, които получиха, но не е ясно дали са физически готови за срещата.

Евертън разочарова през този сезон в елита, след като позицията на тима гравираше през сезона близо до средата на таблицата, но откъм долната половина. Единственото успокоение за привържениците е отстраняването на Челси за ФА Къп и полуфиналът в турнира. Тони Хибърт, Браунинг и Леон Озман са в лазарета, докато Пиенар е под въпрос.

И двата отбора изглежда ще съсредоточат усилията си към ФА Къп за сметка на Висшата лига, макар че едва ли феновете ще бъдат доволни на евентуално поражение. Все пак липсата на мотивация сред играчите ще раздели точките в мача.

Прогноза: Уотфорд - Евертън 1:1

 

Саутхемптън - Нюкасъл
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 09.04.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Робърт Мадли


Саутхемптън се съвзе в края на сезона, но по всичко личи, че няма да може се пребори за 5-то място, тъй като разликата от Манчестър Юнайтед е 6 точки, а имат и мач повече. "Светците" допуснаха загуба от лидера Лестър с минималното 1:0, но играта на футболистите не беше лоша, а преди това пък се наложиха над Ливърпул и Стоук, което подсказва добра форма. Единствено Гардош е със сигурност извън състава, а пък Мат Таргет и Шейн Лонг имат леки проблеми и ще се решава за тях до последно.

Нюкасъл продължава да се намира в зоната на изпадащите на предпоследно място на 6 точки от Норич, но пък с мач по-малко. Въпреки това, лошата серия от 6 мача без успех и многото контузени правят оцеляването твърде трудна задача и няма да е изненада, ако ги видим от следващия сезон в Чемпиъншип. Бенитес няма да може да разчита на Тим Крул, Тоней, Хайдара, Къртис Гууд, Робърт Елиът и Джак Колбак, а пък проблеми имат също така Кевин Мбабу, Колочини, Пол Дъмет, Габриел Обертан и Силвен Марво.

Нюкасъл определено ще се бори със зъби и нокти за поне точка в мача, но домакинската подкрепа и добрата форма на Саутхемптън ще осигури 3-те точки за "светците".

Прогноза: Саутхемптън - Нюкасъл 2:0



Кристъл Палас - Норич
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 09.04.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Майкъл Оливър

Кристъл Палас стремглаво върви надолу след Нова година и само близкия край на сезона може би ще ги спаси от изпадане. Формата на "орлите" е 14 кръга без победа, което смъкна тима на 16-то място на 7 точки от зоната на изпадащите. Видима е липсата на мотивация в мачовете от първенството, тъй като лондончани са на полуфинал във ФА Къп и изглежда към този турнир са насочени погледите. Куеси Апиа, Джеймс Макартър и Маруан Шамак са с контузии, а Адебайор е под въпрос.

Норич бе в ужасно състояние до преди 3 кръга и оцеляването беше под въпрос, но след това дойде равенство с Манчестър Сити и два успеха, което ги отдалечи на 4 точки от опасната зона. Въпреки това, все още не всичко е ясно, но поне е видим импулсът в играта на отбора. Александър Тетей продължава да отсъства за "канарчетата", а пък Ръсел Мартин има леки проблеми.

Разликата между двата съперника е само 3 точи в полза на Кристъл Палас, така че силите са изравнени. Норич изглежда по-мотивираният отбор, тъй като много добре разбира, че Съндърланд не е далеч и всяка точка ще е от огромно значение. От друга страна, "орлите" са съредоточени изцяло към ФА Къп, но вече би трябвало в клуба да осъзнават, че пренебрегването на Висшата лига може да ги постави в неприятна ситуация, така че няма да подценят изцяло двубоя.

Прогноза: Кристъл Палас - Норич 1:1



Съндърланд - Лестър
Стадион: "Стейдиъм ъф Лайт", Съндърланд
Дата: 10.04.2016г.
Час: 15:30
Съдия: Антъни Тейлър


Анонсът на кръга завършва с интригуващата среща между Съндърланд и Лестър. Домакините са в зоната на изпадащите на 4 точки от Норич и ще гонят най-малко точката в този двубой. "Черните котки" показват непримеримост в края на сезона и 4-те поредни равенства го доказват. Това, което липсва обаче в актива на отбора е победата, тъй като само с ремита няма да се получи оставането в елита. Единствено Дънкан Уатмор е с контузия, така че Сам Алардайс ще разчита на най-доброто си.

Лестър започва да усеща огромната съпротива срещу себе си в края на сезона, но засега успява да държи първото място. "Лисиците" имат 5 победи и едно реми в предишните си 6 кръга, но успехите дойдоха с минималното 1:0. Това показва висок дух и характер сред играчите, както и концентрация, но пък от друга страна гостите започват да стават предсказуеми. Раниери има щастието да няма контузени или наказани играчи за срещата, макар че физическото състояние на Матю Джеймс не е добро, а пък Шлуп също не е в оптимална форма.

И двата отбора има за какво да играят в двубоя, така че можем да станем свидетели на здрав и тактически мач. Лестър едва ли ще изневери на стила си на игра, от което може да се възползва опитният Сам Алърдайс и затова прогнозираме изненадващ успех за Съндърланд.

Прогноза: Съндърланд - Лестър 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
240