Евертън – Арсенал: Окончателно ли ще бъдат сразени лондончани?


Н. Гавазов

Евертън – Арсенал: Окончателно ли ще бъдат сразени лондончани?

Евертън - Арсенал
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 19.03.2016г.
Час: 14:45
Съдия: Марк Клатънбърг

Този 31- ви кръг от Висшата лига се открива със срещата между Евертън и Арсенал. Домакините са в средата на таблицата, но все още са корав и добре играещ тим, докато "артилеристите" все още имат малки шансове за титлата, които обаче минават през задължителен успех на "Гудисън Парк".

"Карамелите" записаха 3 победи и 2 поражения в първенството и показват стабилна игра особено срещу големите отбори, макар че не гонят никакви цели в лигата. Усилията на Евертън са насочени към ФА Къп, където играчите на Роберто Мартинес се класираха на полуфиналите в турнира след отстраняването на Челси с 2:0. Тони Хиберт и Браунинг все още лекуват контузии, а към тях в лазарета най-вероятно ще се присъедини и Овиедо. Гарет Бари пък е наказан и на негово място се очаква да започне възстановеният Бешич.

Арсенал отпадна последователно в рамките на няколко дни от Уотфорд за ФА Къп и от Барселона за Шампионска лига, така че ще е интересно да видим дали за една седмица няма да бъдат отказани и в третия турнир - Висшата лига. Разликата с Лестър е на пръв поглед на невъзможните 11 точки, макар че лондончани са с мач по-малко. "Артилеристите" имат само 2 победи в предишните 9 кръга, което говори достатъчно за лошата форма на отбора. Старият кошмар на клуба относно контузени играчи се завръща с всичка сила, след като Фламини получи травма в двубоя с "каталунците" в сряда и се присъединява към лекуващите контузи Джак Уилшър, Росицки, Санти Касорла, Окслейд-Чембърлейн, Петър Чех, Микел Артета и Рамзи.

Определено настроението в Арсенал е на много ниско ниво, а напрежението сред играчите е огромно, докато Евертън ще излезе по-спокоен и доволен дори на точката. Едно от малкото положителни неща за "артилеристите" е статистиката, според която лондончани имат само едно поражение от този съперник в последните 19 двубоя. Въпреки това, "карамелите" излизат в по-добра позиция и смятаме, че окончателно ще спрат футболистите на Венгер в борбата за титлата.

Прогноза: Евертън - Арсенал 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Евертън:

13 февруари Евертън - Уест Бромич 0:1 (Висша лига)
20 февруари Борнемут - Евертън 0:2 (ФА Къп)
01 март Астън Вила - Евертън 1:3 (Висша лига)
05 март Евертън - Уест Хем 2:3 (Висша лига)
12 март Евертън - Челси 2:0 (ФА Къп)

Арсенал:

02 март Арсенал - Суонзи 1:2 (Висша лига)
05 март Тотнъм - Арсенал 2:2 (Висша лига)
08 март Хъл Сити - Арсенал 0:4 (ФА Къп)
13 март Арсенал - Уотфорд 1:2 (ФА Къп)
16 март Барселона - Арсенал 3:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Евертън - Арсенал

205 срещи
59 победи за Евертън
45 равенства
101 победи за Арсенал
Голова Разлика: 335:247 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139