Анонс на 30-ти кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 30-ти кръг на Висшата лига на Англия

Стоук Сити - Саутхемптън
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 12.03.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс


Анонсът на 30-я кръг от Висшата лига започва със срещата между съседите в класирането Стоук и Саутхемптън. "Грънчарите" са на 8-ма позиция в таблицата на 6 точки от 5-то място, но едва ли някой в клуба реално се надява да стигне толкова напред в подреждането. Домакините са в добра серия, след като в предишните 4 кръга записаха 3 победи и едно равенство при гостуването на Челси. Шей Гивън, Марк Уилсън, Глен Джонсън и Фил Бардсли са в лазарета, докато Чарли Адам и Шоукрос са под въпрос.

Саутхемптън е с едно място по-надолу и на 2 точки изоставане от своя съперник. "Светците" до скоро заиграха по начина, по който го правиха миналата година, но след това дойдоха 2 поражения и едно реми, което върна ги в реалността. Флорин Гардош, Джей Родригес и Чарли Остин са с контузии, а Виктор Уанеяма и Фонте са наказани.

И двата отбора показват здрав футбол, не играят никъде другаде освен във Висшата лига, не гонят сериозно някакви цели и ще излязат в срещата единствено за своята чест. Двубоят е троен, тъй като не се знае кой ще е по-мотивираният за успех, но изглежда Стоук е в по-добра форма и има подкрепата на публиката.

Прогноза: Стоук - Саутхемптън 1:0

 

 

Борнемут - Суонзи
Стадион: "Виталити Стейдиъм", Борнемут
Дата: 12.03.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Роджър Ийст


Два отбора, които са близко до зоната на изпадащите, но и не са активно на този етап в борбата за оцеляване ще се изправят един срещу друг. Борнемут се намира на спокойна дистанция от 11 точки от опасната зона и изглежда ще остане за втори път в своята история във Висшата лига. Дебютантите направиха 2 победи и 1 реми в предшните 3 кръга, а защитата се представи добре допускайки само 1 попадение. Все още са с травми Калъм Уилсън, Тайрън Мингс и Станислас.

Суонзи по едно време беше твърде близко до зоната на изпадащите, но след серия от добри игри се измъкна. "Лебедите" надделяха над прекия конкурент за оцеляването Норич, биха като Арсенал и за малко да препънат и втория Тотнъм. Състава е оптимален единствено без леките проблеми на Ки Сунг Йонг.
Борнемут са корав домакин, но пък Суонзи започна да играе добре и успешно. И двата отбора ще са доволни поне на точка, за да бъдат спокойни за своето място в елита, така че едва ли някой от съперниците ще се хвърли стремглаво да гони победата и по-скоро ще внимават да не допуснат поражение.

Прогноза: Борнемут - Суонзи 1:1

 


Лестър - Нюкасъл
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 14.03.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Крейг Поусън


Анонсът на този орязан откъм мачове 30-ти кръг на Висшата лига завършва с домакинството на Лестър над Нюкасъл. "Лисиците" държат здраво лидерството в класирането с 5 точки преднина пред втория Тотнъм. Играчите на Клаудио Раниеро записаха 5 победи, едно равенство и само едн поражение в предишните си двубоя, така че можем да считаме формата им за добра. Единствено Матю Джеймс няма да може да вземе за Лестър участие в срещата.

Нюкасъл продължава активно да се бори за своето оцеляване само на точка от спасителния бряг. "Свраките" загубиха в 5 от последните 6 кръга, което доведе до уволнението на Стив Макларън и назначаването на Рафаел Бенитес на мениджърския пост. Испанецът е призван да спаси "свраките", но един от основните проблеми в отбора, както многократно сме казвали е прекалено големият брой контузени играчи. Тим Крул, Иван Тоней, Габриел Обертан, Хайдара Папис Сисе, Кевин Мбамбу, Къртис Гууд, Силвен Марво, Мбемба и Колочини са в лазарета, Таунзенд и Тиоте са под въпрос.

И двата отбора ще гонят здраво 3-те точки, но домакинската подкрепа, огромното настроение в Лестър и липсващи ключови фигури за Нюкасъл ще доведат до категоричен успех за "лисиците".

Прогноза: Лестър - Нюкасъл 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
257