Ливърпул няма право да губи точки срещу Блекбърн


.

Ливърпул няма право да губи точки срещу Блекбърн

Днес от 17:00 българско време Ливърпул посреща на "Анфийлд" гостите от Блекбърн в среща от 28-ят кръг на английската Висша лига.
Домакините в момента заемат шестата позиция в класирането с актив от 45 точки. През кампанията досега те са записали 13 победи, 6 равенства и 8 загуби. Тимът на Рафа Бенитес не се предствя много убедително този сезон, като може да се каже, че им липсва на моменти увереност, а като цяло постоянство. В последно време отбора напипа вярното темпо и загуби само веднъж от началото на годината и то при гостуването си на Арсенал. По-рано тази седмица отбора постигна победа 3:1 при среща реванш от турнира Лига Европа. Тимът на Рафа Бенитес имаше известни затруднения в началото, когато румънците поведоха, но още до почивката успяха да обърнат развоя на събитията в своя полза. Ливърпул успяха да победят в Букурещ и така се класираха с общ резултат от 4:1. Лошото е, че в този мач защитникът на червените Мартин Шкъртел счупи метатарзална кост на десният си крак. В последният изигран мач на "мърсисайдци" от първенството те записаха 0:0 в скучен мач на "Ийстландс". Така Ливърпул и Манчестър Сити си поделиха по точка.

След контузията на Шкъртел, Джейми Карагър ще заеме обичайната си роля в центъра, така че един от двамата- Филип Деген или Мартин Кели - ще започне на десният фланг. Глен Джонсън е близо до възстановяването си след като получи контузия в коляното, но все още не може да се разчита на него. Халфът Макси Родригес се връща в състава след като не пътува за Румъния.

Техните съперници Блекбърн пък се намират на 12-тата позиция във временното класиране с актив от 34 точки. През сезона те регистрираха 9 победи, 7 равенства и 11 загуби, а головата им разлика е - 14 гола. В последният кръг момчетата на Сам Алардайс записаха домакинска победа над гостуващият Болтън. След този си успех Роувърс са вече на цели 11 точки от зоната на изпадащите. По-рано тази седмица Сам Алърдайс за пореден път вербално атакува Рафаел Бенитес. "Големия Сам" обяви, че Бенитес е превърнал Ливърпул в копие на Болтън от времето, в което Алърдайс водеше Уондъррърс. Както е известно, през 2004 година Болтън победи Ливърпул с 1:0 в здрав мач, като след неговия край, Рафа Бенитес бе заявил, че "червените" са загубили от отбор, който се стреми единствено да разбива играта на противника. От тогава Алърдайс постоянно се изказва доста остро по адрес на Бенитес и сега "Големия Сам" не изневери на себе си.

Блекбърн няма да могат да разчитат в тази среща на капитанът Райън Нелсън. Новозеландецът получи контузия в коляното миналата седмица при победата над Болтън и може да прекара най-малко 4 седмици извън терените. Кристофър Самба е вероятния кандидат за неговия пост, докато Брет Емертън, който левуваше котнзуя в ахилеса ще бъде отново на разположение.

Мисля да заложа на червените в тази среща. Те нямат право да губят точки по пътя им към четвъртото място. Ето и малко статистика: Ливърпул са спечелили последните си 5 мача на "Анфийлд" докато Блекбърн не се побеждавали от седем срещи като гости.

Прогноза: Ливърпул - Блекбърн 2:0


ПЛАМЕН ПЕНКОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
239