Хъл Сити - Арсенал : Ревът на тигрите ще заглуши гърмежа на артилеристите


Н. Гавазов

Хъл Сити - Арсенал : Ревът на тигрите ще заглуши гърмежа на артилеристите

Хъл Сити - Арсенал
Стадион: "Кингстън Комюникейшънс", Хъл
Дата: 08.03.2016г.
Час: 21:00
Съдия: Кевин Френд

Хъл Сити посреща Арсенал в мач-реванш от петия кръг на най-стария турнир в света и ще се опита максимално да усложни живота на своя съперник, който и без това попадна в тежка ситуация по пътя на осъществяване на своите цели през този сезон. Преди две седмици наставникът на лондончани Арсен Венгер направи десет смени в стартовия си състав за мача с "тигрите", което даде шанс на представителя на Чемпиъншип да измъкне равенството и да подари празник на футболната общественост от Хъл. Впрочем, тогава домакините отправиха 11 удара към вратата на своя съперник, владееха топката в над 60% от игровото време, но последният противников редут така и не падна, като отново на бял свят излезе проблемът с липсата на нападател от звездна величина.

Оттогава "тигрите" изиграха три мача, от които спечелиха един, друг завършиха наравно, а през уикенда загубиха от Бирмингам. Така Хъл отстъпи лидерската позиция и вече е трети, на четири точки от първия.

Арсенал попадна в по-лоша серия. Хората на Арсен Венгер претърпяха три поражения, а през уикенда направиха 2:2 с Тотнъм. Ако трябва да търсим нещо положително в тази лоша серия, то това е точката на "Уайт Харт Лейн", която на теория остави Арсенал в битката за титлата.

Домакините влизат в битката без нито една кадрова загуба, което предполага, че Стив Брус ще използва най-доброто от играчите. Що се отнася до гостите, те са без контузените Уилшър, Росицки, Касорла, Окслекд-Чембърлейм, Чех и Кошчелни. Освен това, Венгер най-вероятно ще извърши още ротации на състава си с оглед на това, че отборът изигра пет мача за 16 дни, а в следващите десет дни има пред себе си още три двубоя, включително пътувания до Барселона и Ливърпул.

Букмейкърите са категорични в своите прогнози - Арсенал е категоричен фаворит в двубоя и отчитайки статута на двата отбора, няма как да не се съгласим с това. Реалностите обаче са други. Хъл излиза с напълно боеспособен състав, пред своя публика и срещу омаломощен във физическо и психологическо отношение съперник. Въпреки това, няма да е никаква изненада, ако гостите спечелят мача. Но пък залог "1" не е лишен от смисъл и би могъл да донесе чудесна печалба на любителите на игрите.

Прогноза: Хъл Сити - Арсенал 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Хъл Сити:

16 февруари Хъл Сити - Брайтън 0:0 (Чемпиъншип)
20 февруари Арсенал - Хъл Сити 0:0 (ФА Къп)
23 февруари Ипсуич - Хъл Сити 0:1 (Чемпиъншип)
26 февруари Хъл Сити - Шефилд Уензди 0:0 (Чемпиъншип)
03 март Бирмингам - Хъл Сити 1:0 (Чемпиъншип)

Арсенал:

20 февруари Арсенал - Хъл Сити 0:0 (ФА Къп)
23 февруари Арсенал - Барселона 0:2 (Шампионска лига)
28 февруари Манчестър Юнайтед - Арсенал 3:2 (Висша лига)
02 март Арсенал - Суонзи 1:2 (Висша лига)
05 март Тотнъм - Арсенал 2:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Хъл Сити - Арсенал

23 срещи
3 победи за Арсенал
5 равенства
15 победи за Хъл Сити
Голова Разлика: 44:21 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190