Кристъл Палас – Ливърпул: Домакините ще продължат лошата серия


Н. Гавазов

Кристъл Палас – Ливърпул: Домакините ще продължат лошата серия

Кристъл Палас - Ливърпул
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 06.03.2016г.
Час: 15:30
Съдия: Андре Маринър


В неделя следобед ще започне срещата между отбори, които изглежда няма за какво да се борят през този сезон във Висшата лига. Кристъл Палас е в долната половина на таблицата, но на спокойните 9 точки от опасната зона, докато Ливърпул е на твърде далечните 8 точки от 5-то място.

Домакините се позиционираха на настоящото си място в класирането след твърде лошата серия от 11 кръга без успех. В този период лондончани записаха само 4 равенства, което логично ги свали от десятката. Играчите на Алан Пардю все пак продължават участието си във ФА Къп, където им предстои сблъсък с втородивизионният Рединг, което е отлична възможност да играят евентуален полуфинал в турнира. И от там съвсем логично идва извода, че може да се пренебрегнат мачовете за Висшата лига. Куеси Апиа, Джейсън Пънчън и Джеймс Макартър продължават да лекуват травми и няма да са на разположение.

Ливърпул разочарова своите привърженици, когато загуби финала за Купата на Лигата от Манчестър Сити след изпълнение на дузпи, но веднага след това дойде извинението с 3:0 срещу същия съперник. Разбира се, това едва ли толкова много радва, тъй като изглежда невъзможно да се гонят някакви реалистични в първенството. За "мърсисайдци" остава Лига Европа единсвената възможност за трофей през този сезон, а и за участие в европейските турнири догодина. Джосеф Гомес, Дани Ингс, Розитер, Кевин Стюарт и Лукаш Лейва са в лазарета, а Мамаду Сако и Стъридж имат леки проблеми и са под въпрос.

Умората от натоварената програма в последно време определено ще въздейства негативно на Ливърпул, но пък слабата форма на Кристъл Палас и липсата на мотивация в лагера на домакините ще компенсира. Въпреки това, успехът за "мърсисайдци" няма да дойде лесно и очакваме с минимално предимство да отмъкнат 3-те точки.


Прогноза: Кристъл Палас - Ливърпул 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Кристъл Палас:

06 февруари Суонзи - Кристъл Палас 1:1 (Висша лига)
13 февруари Кристъл Палас - Уотфорд 1:2 (Висша лига)
21 февруари Тотнъм - Кристъл Палас 0:1 (ФА Къп)
27 февруари Уест Бромич - Кристъл Палас 3:2 (Висша лига)
01 март Съндърланд - Кристъл Палас 2:2 (Висша лига)

Ливърпул:

14 февруари Астън Вила - Ливърпул 0:6 (Висша лига)
18 февруари Аугсбург - Ливърпул 0:0 (Лига Европа)
25 февруари Ливърпул - Аугсбург 1:0 (Лига Европа)
28 февруари Ливърпул - Манчестър Сити 1:1 - 1:3 след дузпи (Купа на Лигата, Финал)
02 март Ливърпул - Манчестър Сити 3:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Кристъл Палас - Ливърпул

46 срещи
13 победи за Кристъл Палас
11 равенства
22 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 88:46 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164