Тотнъм – Арсенал: Голямото лондонско дерби


Н. Гавазов

Тотнъм – Арсенал: Голямото лондонско дерби

Тотнъм - Арсенал
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 06.03.2016г.
Час: 14:45
Съдия: Майкъл Оливър


Лондонското дерби между Тотнъм и Арсенал винаги е било съпътствано с много напрежение, интерес и динамика, но този път има и допълнителен заряд. Този път освен градско съперничество е налице и борба за титлата, тъй като и двата отбора са в Топ 4 близо до изненадващия лидер Лестър.

"Шпорите" са фаворит според букмейкърите с прекрасния футбол през този сезон и от много години са сериозно включени в битката за първото място. Домакините са на 3 точки от върха, след като допуснаха поражение преди дни срещу друг лондонски тим - Уест Хям. Преди това Тотнъм беше в серия от 6 поредни победи, а в Лига Европа продължиха напред, след като елиминираха Фиорентина. Единственият минус е отпадането за ФА Къп от Кристъл Палас, но това може и да се окаже положителен и стратегически ход за отбора. Клинтън Н'Джие и Ян Вертонген са все още с контузии, а Муса Дембеле е близо до завръщане.

За Арсенал изглежда това е последен шанс да остане в борбата за титлата, а и да покаже, че има характер за трофеи. "Артилеристите" са на 3 точки от своя съперник и на 6 от Лестър, така че евентуално поражение ще е фатално. Самата форма на гостите е отчайваща, след като нямат успех в 4 поредни мача от всички турнири. Ситуацията е още по-стряскаща, ако погледнем по-отдалеч, че играчите на Арсен Венгер имат само 4 победи в предишните 11 кръга от първенството. Лондончани практически са изхвърлени от Шампионската лига, във ФА Къп имат да преиграят тежък двубой с Хъл Сити, а и във Висшата лига положението не е по-добро. Уилшър, Касорла, Росицки, Окслей-Чембърлейн, Артета и Кошчелни продължават да лекуват травми, а към тях се присъединява и Петър Чех, който ще бъде заместен от Оспина. Неговата липса е от огромно значение, тъй като е един от малкото в Арсенал, които се представяха стабилно с малки изключения през сезона.

Не се наблюдава често Тотнъм да бъде в ролята на фаворит в това дерби, а и в борбата за титлата. Единствено напрежението около създалата се ситуация може да ги подведе и да им изиграе лоша лега, а и не е ясно как ще се отрази на футболистите поражението от Уест Хем преди дни. Арсенал имат повече проблеми с липсващи играчи, настроението в отбора е трагично, а формата е отчайваща. Всичко това, както и домакинския фактор ще донесат предимство и победа за "шпорите".

Прогноза: Тотнъм - Арсенал 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

18 февруари Фиорентина - Тотнъм 1:1 (Лига Европа)
21 февруари Тотнъм - Кристъл Палас 0:1 (ФА Къп)
25 февруари Тотнъм - Фиорентина 3:0 (Лига Европа)
28 февруари Тотнъм - Суонзи 2:1 (Висша лига)
02 март Уест Хем - Тотнъм 1:0 (Висша лига)

Арсенал:

14 февруари Арсенал - Лестър 2:1 (Висша лига)
20 февруари Арсенал - Хъл Сити 0:0 (ФА Къп)
23 февруари Арсенал - Барселона 0:2 (Шампионска лига)
28 февруари Манчестър Юнайтед - Арсенал 3:2 (Висша лига)
02 март Арсенал - Суонзи 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Арсенал

177 срещи
55 победи за Тотнъм
47 равенства
75 победи за Арсенал
Голова Разлика: 275:236 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
320