Анонс на 29-ти кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 29-ти кръг на Висшата лига на Англия

Нюкасъл - Борнемут
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк", Нюкасъл
Дата: 05.03.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Пол Тиърни


Анонсът на 29-я кръг на Висшата лига ще започне със срещата между Нюкасъл и Борнемут. "Свраките" имат само 2 победи и едно равенство в последните 10 кръга, което ги оставя в зоната на изпадащите с равни точки със Съндърланд и Норич, но пък и мач по-малко. Домакините продължават да страдат от много контузени и този път ще са без Тим Крул, Тоней, Габриел Обертан, Хайдара, Папис Сисе, Кевин Мбабу, Къртис Гууд и Силвен Марво. Мбемба, Колочини, Таузенд и Тиоте са пък под въпрос.

Борнемут изглежда се адаптира към Висшата лига и е на спокойната дистанция от 8 точки от зоната на изпадащите. Дебютантите в елита имат само 2 поражения в последните 7 кръга, което показва в колко стабилна форма е отбора. Калъм Уилсън, Тайрън Мингс и Станислас са в лазарета, а Джошуа Кинг и Хари Артър е под въпрос.

Нюкасъл има повече нужда от 3-те точки, докато гостите ще са доволни и на равенство и можем да очакваме по-дефанзивен футбол от тяхна страна. Повече контузени има в редиците на "свраките", но смятаме, че по-голямата мотивация за победа ще им донесе нужното.

Прогноза: Нюкасъл - Борнемут 2:1

 

Суонзи - Норич
Стадион: "Либърти", Суонзи
Дата: 05.03.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Крейг Поусън


Двубой за оцеляването ще ни предостави срещата между Суонзи и Норич. Домакините успяха да вземат глътка въздух в двубоя с Арсенал преди дни, когато спечелиха 3-те точки и по този начин се отдалечиха на 6 точки от опасната зона. Въпреки това, все още не е сигурно оставането им в елита и ще търсят победата в мача. "Лебедите" нямат проблеми с контузени или наказани играчи, така че ще разчитат на най-доброто си.

Норич се завърна в елита през този сезон, но се е запътил стремглаво обратно към Чемпиъншип. "Канарчетата" имат цели 8 поражения и само едно единствено реми в последните 9 кръга, така че формата на тима е отчайваща. Андре Уисдъм, Тетей и Гари О'Нийл пропускат със сигурност, а Брейди и Себастиан Басонг са под въпрос.

По-сериозният отбор изглежда е този на Суонзи, заради по-голямата класа, оптималното състояние на играчите, а и формата на Норич е твърде негативна. Съвсем логично е да очакваме убедителен успех за "лебедите", който ще ги отдалечи още повече от зоната на изпадащите.

Прогноза: Суонзи - Норич 3:1

 

Саутхемптън - Съндърланд
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 05.03.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Кевин Френд


На пръв поглед лесен двубой изглежда домакинството на Саутхямптън срещу Съндърланд, но нещата може и да не завършат толкова просто. "Светците" през последните седмици демонстрираха добър футбол и след 5 победи от 6 мача се позиционираха близо до Топ 5. След това обаче дойдоха две поражения, които ги смъкнаха на 7 точки от евртурнирите. Флорин Гардош, Джей Родригес, Чарли Остин и Шей Лонг са с травми, а пък Виктор Ванияма е наказан.

Съндърланд все повече и повече се доближава до спасението си и се бори със зъби и нокти за оставането в елита. Гостите имат две ремита, две поражения и един успех в предишните 5 двъбоя, но в този период играха с Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Уест Хям. Дънкан Уатмор, Ян Кирхоф, Джърмейн Ленс, Лий Катърмоу и Джон О'Шей пропускат срещата, заради травми.

Саутхямптън е безспорният фаворит, но липсата на важни играчи ще влоши играта на отбора. Очакваме лека изненада и равенство, от което ще са доволни Съндърланд.

Прогноза: Саутхямптън - Съндърланд 1:1

 

Евертън - Уест Хем
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 05.03.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Антъни Тейлър

Много здрав и тежък мач можем да очакваме, когато се изправят един срещу друг Евертън и Уест Хям. "Карамелите" са в добра форма след 5 успеха от 6 мача във всички турнири и се намират в средата на таблицата. За домакините изглежда първенството вече ще се дограва, а силите ще са насочени към ФА Къп. В лазарета са Тони Хибърт, Браунинг и Дарън Гибсън, А Бешич и Том Клевърли продължават да изпитват леки здравословни проблеми.

Уест Хям продължава също да се радва на чудесен сезон и е само точка от Топ 4.
" Чуковете" също са в добра серия слд 4 победи и едно равенство в 5 двубоя от всички турнири. Лондончани са все още и във ФА Къп, така че остават живи надеждите за Европа догодина. Основният проблем е в травмите на някои важни играчи - Джеймс Колинс, Джеймс Томкинс, Джо О'Брайън, Енер Валенсия и Уинстън Рийд, а пък Сам Байрам е наказан.

"Гудисън Парк" е негостоприемен стадион, така че няма да е лесно гостуването на Уест Хям. "Чуковете" имат повече нужда от 3-те точки, но пък смятаме, че и на точка ще са доволни лондончани.

Прогноза: Евертън - Уест Хям 0:0


Уотфорд - Лестър
Стадион: "Викаридж Роуд", Уотфорд
Дата: 05.03.2016г.
Час: 19:30
Съдия: Джонатън Мос


Анонсът за този кръг завършва с любопитната среща между Уотфорд и Лестър. Новаците показват стабилна игра и могат да бъдат спокойни за оцеляването си с 13 точки разлика от зоната на изпадащите. Това ще помогне на "стършелите" да се съсредоточат във ФА Къп, където им предстои двубой измежду Арсенал и Хъл Сити. Самата форма на домакините е добра, които имат 4 победи, 2 равенства и 2 поражения в 8 мача от всички турнири. Уотфорд няма да може да разчита на Томи Хобан, Хурадо и Екстранд.

Лестър все още държат първото място с 3 точки преднина пред Тотнъм. "Лисиците" изпуснаха възможността да увеличат преднината си след ремито преди дни с Уест Бромич. Раниери традиционно използва един и същи състав от началото на сезона, а натоварената програма в последно време може и да доведе до умора сред играчите. Канте и Матю Джеймс продължават да лекуват травми и няма да са на линия.

Лестър повече има нужда от победата, докато Уотфорд няма за какво да играе освен за своята чест и ще може да позволи по-дефанзивен футбол. Напрежениет в Лестър, умората и домакинският фактор на страната на "стършелите" ще подели точките след последния съдийски сигнал.

Прогноза: Уотфорд - Лестър 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
256