Тотнъм ще измъкне победата срещу Евертън


.

Тотнъм ще измъкне победата срещу Евертън

В първият мач за деня се изправят два отбора, които се намират в много добра форма през този сезон, Евертън гостува на Тотнъм.
Евертън напусна надпреварата в Лига Европа по-рано в средата на седмицата, докато Ливърпул и Фулъм продължават напред в 1/8 финалната фаза. Тимът на Рафаел Бенитес приема Блекбърн Роувърс, а футболистите на Рой Ходжсън гостуват на Съндърланд.

ТОТНЪМ - ЕВЕРТЪН

Стадион: Уайт Харт Лейн
Час: 15:00
Съдия: Стив Бенет

Евертън гостува на "Уайт Харт Лейн" след разочароващото отпадане в Лига Европа от Спортинг Лисабон. "Карамелите" победиха в първата среща като домакини с 2:1, но в реванша загубиха с 1:3 и отпаднаха от надпреварата.

За разлика от Евертън, Тотнъм се представи подобаващо във ФА Къп достигайки в 1/4 финалата фаза, като отстрани Болтън в мач преиграване с 4:0.

Тотнъм спечели 11 точки в последните си пет мача на "Уайт Харт Лейн", Евертън пък се представят отлично във Висшата лига и имат спечелени пет от последните си шест мача.

Момчетат на Хари Реднап имат осем чисти мрежи в 11 мача във Висшата лига.
"Карамелите" имат една загуба в последните си 12 мача, но са спечелили само един път от седем мача навън. Нито една от последните осем срещи в лигата между тези два отбора не са завършвали с победа за домакина.

За "щпорите" се завръщат Уилсън Паласиос и Вердан Чорлука след като се възстановиха от вирусно заболяване. Джармейн Дефо имаше леко растежение, а Питър Крауч имаше болки в коляното, но и двамата са възстановени и се очаква да са титуляри. Контузени остават Арън Ленън, Джонатън Уудгейт и вратаря Карло Кудичини.

За Евертън, Силван Дъстин и Джон Хейтинга са на разположение след като пропуснаха мача срещу Спортинг Лисабон. Филип Сендерос и Тим Кейхил са с контузии и ще пропуснат срещата на "Уайт Харт Лейн".
Фил Ягиелка е възстановен след дълго лечение, но Маруан Фелайни и Тони Хибърт са все още контузени.

Тотнъм в момента са на четвъртата позиция в таблицата с актив от 49 точки, колкото има и Манчестър сити, с една по-малко са тимовете на Ливъруп и Астън Вила. "Щпорите" се борят за така желаното място, даващо право на участие в Шампионската лига.
Тук е моментът да покажат, че наистана могат да се справят като победят силно представящият се тим на Евертън. Въпреки доброто им представяне във Висшата лига обаче, "карамелите" загубиха от Спортинг и ми се струва, че ще са разколебани, а и показаха пропуски в защитата.  Труден за прогнозиране мач, но ще заложа на победа за Тотнъм

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:
06 февруари Тотнъм - Астън Вила 1:1 (Висша лига)
10 февруари Уулвърхямптън - Тотнъм 1:0  (Висша лига)
14 февруари Болтън - Тотнъм 1:1 (ФА Къп)
21 февруари Уигън - Тотнъм 0:3 (Висша лига)
24 февруари Тотнъм - Болтън 4:0 (ФА Къп)

Евертън:
06 февруари Ливърпул - Евертън 1:0 (Висша лига)
10 февруари Евертън - Челси 2:1 (Висша лига)
16 февруари Евертън - Спортиг Лисабон 2:1 (Лига Европа)
20 февруари Евертън - Манчестър Юнайтед 3:1 (Висша лига)
25 февруари Спортинг Лисабон - Евертън 3:1 (Лига Европа)

През този сезон:
Евертън - Тотнъм 2:2

През миналия сезон:
Тотнъм - Евертън 0:1
Евертън - Тотнъм 0:0

Вероятни състави:
Тотнъм (4-4-2): Гомеш, Чорлука, Доусън, Кинг, Бейл, Бентли, Хъдълстоун, Паласиос, Кранчар, Павлиеченко, Дефо
Евертън (4-4-1-1): Хауърд, Невил, Хейтинга, Дъстин, Бейнс, Донован, Озмън, Артета, Пиенар, Саха, Билялетдинов

Коефициенти от bet365:
Тотнъм - 2.1
Равен - 3.25
Евертън - 3.75

Прогноза: Тотнъм - Евертън 1:0

ГЕОРГИ ИВАНОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156