Арсенал – Суонзи: Ще се съвземат ли лондончани?


Н. Гавазов

Арсенал – Суонзи: Ще се съвземат ли лондончани?

Арсенал - Суонзи
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 02.03.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Робърт Мадли


Изпадналият в нокдаун в последно време Арсенал посреща в този междинен 28-ми кръг на Висшата Лига Суонзи, който също преминава през лош период. И двата отбора имат спешна нужда от точки, така че спокойно можем да очакваме здрав и нервен сблъсък.

"Артилеристите" определено разочароваха привържениците си с играта в предишните 3 мача и по всяка вероятност резултатите ще влошат настроението в съблекалнята. След важният успех срещу Лестър от преди 2 седмици, лондончани трябваше да покажат характер, но вместо това повториха грешките си от предишните сезони. Първо: играчите на Венгер не успяха да отстранят Хъл за ФА Къп на "Емирейтс", което поставя преминаването им в следващия етап под въпрос, а да не броим и преиграният мач, който ще натовари програмата на клуба. След това дойде и домакинският провал срещу Барселона в Шампионската лига, който практически изхвърля Арсенал от Европа за този сезон. Най-накрая дойде слабото представяне и съответно поражението срещу Манчестър Юнайтед, което отдалечи "артилеристите" на 6 точки от първото място. Може да се каже, че само за 10 дни играчите на Венгер са на път да бъдат изхвърлени от борбата за спечелване на 3-те турнира. В лазарета продължават да лекуват травми Уилшър, Касорла и Росицки, а към тях се присъединява и Окслейд-Чембърлейн.

Суонзи подобно на своя съперник не се представя убедително и след 2 равенства от 4 кръга е на 3 точки от зоната на изпадащите. "Лебедите" за малко да препънат Тотнъм преди дни, но в крайна сметка допуснаха обрат. Сега гостите ще се опитат да повторят играта си срещу друг лондонски тим и няма да е чудно, ако дадат сериозен отпор на противника. В отбора няма контузени или наказани, така че Гуидолин ще може да разчита на най-доброто си.

И двата отбора са в лоша форма, и двата отбора имаха тежки двубои преди дни, имат нужда от точки, така че ще е интересно да видим кой ще се съвземе и ще постигне нужното. По-голямата класа без съмнение е в редиците на Арсенал, но настроението и психиката на играчите са на ниско ниво. Все пак, сега е моментът за лондончани да покажат, че имат силите да станат шампиони, защото в противен случай може да се сбогуват с борбата за титлата.

Прогноза: Арсенал - Суонзи 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

07 февруари Борнемут - Арсенал 0:2 (Висша лига)
14 февруари Арсенал - Лестър 2:1 (Висша лига)
20 февруари Арсенал - Хъл Сити 0:0 (ФА Къп)
23 февруари Арсенал - Барселона 0:2 (Шампионска лига)
28 февруари Манчестър Юнайтед - Арсенал 3:2 (Висша лига)

Суонзи:

24 януари Евертън - Суонзи 1:2 (Висша лига)
02 февруари Уест Бромич - Суонзи 1:1 (Висша лига)
06 февруари Суонзи - Кристъл Палас 1:1 (Висша лига)
13 февруари Суонзи - Саутхемптън 0:1 (Висша лига)
28 февруари Тотнъм - Суонзи 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Суонзи

20 срещи
10 победи за Арсенал
3 равенства
7 победи за Суонзи
Голова Разлика: 28:24 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194