Анонс на 28-ми кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 28-ми кръг на Висшата лига на Англия

Съндърланд - Кристъл Палас
Стадион: "Стейдиъм ъф Лайт", Съндърланд
Дата: 01.03.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Антъни Тейлър

Анонсът на този 28-ми междинен кръг започва със срещата между закъсалите Съндърланд и Кристъл Палас. "Черните котки" продължават да се намират в зоната на изпадащите на предпоследно място и на 2 точки от спасителния бряг. Положителното е, че формата на домакините е сравнително добра и отборът е загубил само на два пъти в последните 5 мача. Дънкан Уатмор и Джърмейн Ленс са единствените, които няма да могат да вземат участие.

Кристъл Палас се представя коренно различно от играта, която показваше през първата половина на сезона. "Орлите" бяха дори в борбата за евротурнирите, но след това настъпи необясним хаос и след 10 поредни кръга без успех вече се намират в долната половина на класирането. Куеси Апиа, Джеймс Макартър, Джейсън Пънчън и Бакари Сако са в лазарета, а Папе Соаре е наказан.

И двата отбора имаха тежки мачове преди дни, така че умората въф футболистите ще си проличи. Все пак, Съндърланд страда по-малко от липсващи играчи, има домакинското предимство, нуждата от точки е по-голяма в отбора, а и ужасната форма на Кристъл Палас ще помогне на домакините да си вземат нужното.

Прогноза: Съндърланд - Кристъл Палас 2:1



Астън Вила - Евертън
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 01.03.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Роджър Ийст


Десет кръга преди края на сезона Астън Вила продължава да се намира в зоната на изпадащите на последно място и на далечните 8 точки от спасението. Бирмингамци са устремени стремглаво към Чемпиъншип, а играта им по никакъв начин не убеждава, че заслужават да останат в елита. Амави, Адама Траоре, Либор Козак, Джак Грейлиш и Карлос Санчес продължават да са с травми, макар че последните двама може и да се появят в игра.

За Евертън може да се каже, че е в отлична форма след 4 успеха и само едно поражение в 5 мача от всички турнири. "Карамелите" се очертават да бъдат средняци през тази кампания във Висшата лига и явно силите на отбора ще са насочени към ФА Къп. Тони Хиберт, Браунинг и Бешич са с контузии.

Нуждата на точки е по-голяма в лагера на Астън Вила, но пък класата и настроението на отбора отстъпват значително от тези на своя съперник. Огромно предимство ще е за Евертън липсата на двубой в предишния уикенд, така че играчите на гостите ще са свежи и домакините няма да могат да се противопоставят адекватно.

Прогноза: Астън Вила - Евертън 0:2



Борнемут - Саутхемптън
Стадион: "Виталити Стейдиъм", Борнемут
Дата: 01.03.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Майк Дийн


Борнемут все още е в брбата за оцеляването, макар че дистанцията от зоната на изпадащите да е 5 точки. Новакът по едно време се закрепи спокойно в таблицата и показа добри игри, но в последните 4 срещи има само 1 отбелязан гол и едно равенство. Калъм Уилсън, Тайрън Мингс и Станислас продължават да не са разположение, а към тях се присъединява и Люис Грабан.

Саутхямптън започва все повече и повече да показва страхотната игра от миналия сезон. Футболистите на Роналд Куман са в горната на половина на таблицата на 4 точки от 5-то място и мечтата за евротурнирите е жива. "Светците" в предишните 7 кръга записаха 5 победи, едно равенство при гостуването на Арсенал и за малко да победят Челси преди дни, но допуснаха обрат в последните 10 минути. Флорин Гардош, Джей Родригес и Шейн Лонг са с травми, а пък Виктор Уанияма е наказан.

Безспорно по-голямата класа и по-добрата форма е на страната на Саутхямптън. Въпреки това, Борнемут доказа, че е корав съперник особено в домакинските мачове, така че няма да е лесно на гостите. И двата отбора имаха тежки двубои през уикенда, така че ключово за изхода на мача ще е кондиционното състояние на играчите.

Прогноза: Борнемут - Саутхямптън 1:2



Лестър - Уест Бромич
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 01.03.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Марк Клатънбърг


Лестър продължава да мечтае за титлата, но сега срещу тях се изправя в интересен двубой коравия Уест Бромич. "Лисиците" спечелиха измъчено 3-те точки преди дни срещу Норич и по този начин записаха 4-ти успех в последните 5 кръга. Разликата с втория Тотнъм е все още 2 точки, така че домакините не трябва да изпускат победата, тъй като всяка грешка може да ги свали от върха. Единствените, които няма да могат да вземат участие в срещата са Канте и Матю Джеймс.

Уест Бромич отпадна от ФА Къп, намира се в средата на таблицата на цели 11 точки от зоната на изпадащите и очевидно ще играе до края на сезона за своята чест. "Дроздовете" записаха 2 успеха в предишните 2 кръга и имат репутацията на отбор, който не се дава лесно. Джеймс Морисън, Калъм Макманаман и Крис Брънт са със сигурност извън игра, но добрата новина е възстановяването на Джони Еванс, който обаче е под въпрос.

По-малко контузени в лагера на Лестър, по-добра игра от страна да домакините и по-голяма мотивация за победа. Въпреки това, Уест Бромич знае как да играе дефанзивно и очакваме "дроздовете" да направят изненадата с равенство в гостуването на лидера.

Прогноза: Лестър - Уест Бромич 1:1



Стоук Сити - Нюкасъл
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 02.03.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Нийл Суорбрик


Стоук се намира в горната половина на таблицата на 5 точки от 5-то място, така че има за какво да играят домакините особено след отпадането за ФА Къп. Основният проблем в състава ще са отсъствието на голям брой играчи - Шей Гивън, Чарли Адам, Глен Джонсън, Марк Уилсън, Шоукрос и Муниеска.

Нюкасъл е в ожесточена битка за оцеляването и се намира в зоната на изпадащите с равни точки със 17-тия Норич, но пък с мач по-малко, така че има леко предимство пред "канарчетата" и другоя замесен в борбата Съндърланд. Играта на "свраките" не е особено убедителна след 6 поражения и 2 равенства в предишните 10 кръга. Една от основните причини за състоянието на гостите е препълненият лазарет. Тим Крул, Тоней, Габриел Обертан, Папис Сисе, Хайдара, Кевин Мбабу, Къртис Гууд, Силвен Марво, Колочини, Мбемба и Митрович са с контузии.

"Грънчарите" имаха мач преди дни, а и страдат от липсата на някои играчи, така че физически може да не се намират в оптимална форма. Нюкасъл почиваха през уикенда, така че имат на разположение по-свежи футболисти, макар че това може и да не им помогне с оглед травмите на цял един стартов състав.

Прогноза: Стоук - Нюкасъл 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
211