Анонс на 27-ми кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 27-ми кръг на Висшата лига на Англия

Уест Хeм - Съндърланд
Стадион: "Болейн Граунд"
Дата: 27.02.2016
Час: 14:45


Анонсът на 27-ят кръг на Висшата лига започва със срещата между тимовете на Уест Хeм и Съндърланд. "Чуковете" се намират на 7-ма позиция само на точка от 5-то място, така че при успех в събота и грешка на Манчестър Юнайтед ще се окажат в Топ 5. Представянето на домакините в последните 5 мача от първенството не е най-доброто - 2 равенства, 2 поражания и само един успех. За ФА Къп положението е положително след трудното елиминиране на Ливърпул и разгромът над Блекбърн, което ще изправи Уест Хeм с Манчестър Юнайтед. В отборът има проблеми с контузени играчи в лицето на Диафра Сако, Джеймс Томкинс, Уинстън Рийд, Анди Керъл, Енер Валенсия и Джо О'Брайън.

Моментното състояние на Съндърланд мжое да се счита за подобно на това на своя съперник, след като има 2 равенства, 2 загуби и един успех в 5 двубоя. За борещ се за оцеляването тим това е добра форма, което приближи "черните котки" на точка от спасението. При гостите също има проблеми с травми и Сам Алардайс няма да може да разчита на Себастиан Ларсон, Кабул, Уатмор, Били Джоунс, Джърмейн Ленс и Ян Кирхоф. Все пак за последните двама има шанс да вземат участие в срещата.
И двата отбора ще се борят силно, за да изпълнят своите цели, така че никой от двата отбора няма да се отпусне и за момент. Съндърланд обаче може да е съгласен дори и на ремито, което предполага по-дефанзивен футбол, а Уест Хям от своя страна има домакинският фактор зад себе си и ще гони малко по-усилено 3-те точки.

Прогноза: Уест Хeм - Съндърланд 2:1



Стоук - Астън Вила
Стадион: "Британия Стейдиъм"
Дата: 27.02.2016
Час: 17:00


Намиращият се в средата на таблицата Стоук ще посрещне аутсайдерът през тази кампания Астън Вила. "Грънчарите" изглежда ще доиграват и ще играят единствено за своята чест, след като отпаднаха за Купата на Лигата и ФА Къп, а във Висшата лига няма реалистична цел, за която може да се борят. Самата форма на домакините е разочароваща в първенството след 3 поражения, едно равенство и един успех в последния кръг. В лазарета на Стоук се намират Шей Гивън, Чарли Адам, Глен Джонсън и Марк Уилсън. Камерън, Шоукрос, Фил Бардсли и Муниеска са пък под въпро за срещата.

Астън Вила започна да показва съживяване към края на сезона, но дали това няма да е твърде късно за спасението. Бирмингамци имат записани 2 победи, 2 ремита и 2 поражение в предишните си 6 кръга, но разликата от 8 точки от спасителния бряг изглежда сериозна дистанция. Добрата форма на тима в последните мачове може и да се дължи на постепенното възстановяването на футболистите от контузии. Въпреки това, гостите ще са без Амави, Адама Траоре, Либор Козак, Джак Грейлиш, Карлос Санчес и Джордан Аю.

Астън Вила безспорно ще търси повече 3-те точки в мача, но на неудобният "Британия Стейдиъм" дори и равенството може да се счита за успех. Стоук няма за какво да играят, докато гостите ще бъдат по-мотивирани, което в крайна сметка ще им донесе хикса.

Прогноза: Стоук - Астън Вила 1:1

 



Уотфорд - Борнемут
Стадион: "Викаридж Роуд"
Дата: 27.02.2016
Час: 17:00


Два отбора, които през миналият сезон спечелиха промоция за Висшата лига ще се изправят един срещу друг в 27-ят кръг.
Уотфорд най-много впечатлява с представянето си от новаците, а 9-то място ги оставя спокойни за оцеляването си в сезона. "Стършелите" имат цели 4 успеха, едно равенство и само едно поражение в предишните си 6 двубоя от всички турнири, което говори за отлична форма. Томи Хобан и Екстранд няма да могат да вземат участие, докато Хурадо е под въпрос.

Дебютантът Борнемут също може да се счита, че изживява добри времена във Висшата лига, макар че все още е в долната половина на таблицата на 4 точки от зоната на изпадащите. Гостите изпаднаха отново в лоша серия след 3 пораедни загуби и отпадането от ФА Къп, което обаче не е задължително фатално, тъй като по този начин отборът ще може да се концентира единствено към оставането в елита. Продължават да лекуват травми Калъм Уилсън, Макс Градел и Тайрън Мингс.
Предишният двубой през сезона завърши наравно, но този път Уотфорд ще има на своя страна публиката, което ще е достатъчно да спечелят поне минимално.

Прогноза: Уотфорд - Борнемут 2:1

 


Лестър - Норич
Стадион: "Кинг Паур Стейдиъм"
Дата: 27.02.2016
Час: 17:00


Борещият се титлата Лестър има на пръв погледн лесната задача да преодолее изпадналият в криза Норич. "Лисиците" продължават да държат първото място, макар че след поражението в миналият кръг от Арсенал преднината им се стопи на 2 точки. Домакинине отпаднаха за ФА Къп, така че ще могат да се съсредоточат единствено и само върху първенството, където имат само една загуба от 8 мача. Матю Джеймс и Шлуп са в лазарета, а Дани Симпсън е наказан.

Норич определено изпитва затруднения в последно време и е без победа вече в 7 мача, в които загуби 6 пъти. Това смъкна "канарчетата" на 17-то място, колкото има и 18-я Нюкасъл. Единствено Уисдъм е с травма, а пък Тетей е наказан.
Лестър изглежда по-сериозният от двата отбора и ще търси по-усилено 3-те точки, докато Норич и на равенството ще е доволен и може да си позволи по-дефанзивен футбол. Въпреки това, едва ли гостите ще предложат нещо кой знае какво впечатляващо и очакваме убедителен успех за "лисиците".

Прогноза: Лестър - Норич 3:0


Уест Бромич - Кристъл Палас
Стадион: "Дъ Хаутърнс"
Дата: 27.02.2016
Час:19:30

Уест Бромич и Кристъл Палас ще излезнат в равностойнна среща в 27-ят кръг на Висшата лига. "Дроздовете" останаха да се борят само в първенството след отпадането за ФА Къп, а пък разликата от зоната на изпадащите е 8 точки. Джеймс Морисън, Калъм Макманамън и Джони Еванс пропускат двубоят, а Крейг Доусън и Гарет Макаули са под въпрос.

Кристъл Палас имат същият актив от точки като своят съперник, но пък за ФА Къп продължииха изненадващо напред, след като отстраниха Тотнъм на "Уайт Харт Лейн". "Орлите" започнаха отлично сезона, но вече в 9 кръга от Висшата лига нямат успех, което ги смъкна в долната половина на таблицата. Куеси Апиа, Джеймс Макартър, Джейсън Пънчън и Папе Суаре пропускат срещата, докато Бакари Сако е под въпрос.
Равностойна среща между равностойни съперници, макар че Кристъл Палас показваше по-голяма класа през сезона, която се изпари с течение на кампанията. Все още лондончани изглеждат по-сериозен отбор, но домакинският фактор за Уест Бромич може да им спечели най-малко точка.

Прогноза: Уест Бромич - Кристъл Палас 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
220