Арсенал – Лестър: Важна битка за първото място


Н. Гавазов

Арсенал – Лестър: Важна битка за първото място

Арсенал - Лестър
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 14.02.2016г.
Час: 14:00
Съдия: Мартин Аткинсън

Едно от двете дербита през този 26-ти кръг във Висшата лига е това между тимовете на Арсенал и Лестър. Гостите са на първото място в таблицата, а лондончани са на 5 точки от върха и при победа могат да повишат интригата за титлата. "Артилеристите" успяха да надделеят над Борнемут миналата седмица, с което прекъснаха негативната серия от 4 мача без успех в първенството и 3 кръга без отбелязано попадения. Това изкачи отбора на 3-та позиция и донесе настроение в играта преди така важния неделен сблъсък. Арсен Венгер отново няма да може да разчита на Уилшър, Росицки и Касорла, а физическото състояние на Уелбек най-вероятно няма да е готово за футбол на високо ниво. Очаква се Коклен да си върне дефанзивното титулярно място в полузащитата за сметка на Фламини, а въпросителната е кой да партнира на Кошчелни - Мертезакер или Габриел Паулища.

Лестър продължава да впечатлява във Висшата лига и да държи лидерството в класирането, а при успех в дербито с Арсенал може да направи сериозна стъпка и заявка към титлата, но дори и равенството ще се счита за положителен развой. "Лисиците" са в серия от 7 мача без допуснато поражение, а в този период успяха да победят сериозните тимове на Тотнъм, Манчестър Сити и Ливърпул. Особено впечатляващ беше триумфът с 3:1 миналата седмица срещу "гражданите", който е един от основните конкуренти за титлата през тази кампания. Продължава да лекуват травми Матю Джеймс и Шлуп, а очакванията са Раниери да разчита на състава, който традиционно използва и да не рискува с изненади или промени.

Арсенал повече ще търси победата в опит да смъкне разликата от върха , а играта пред своя публика допълнително ще мотивира и помогне. Лестър от своя страна ще се опита да задържи поне равенството, така че можем да предвидим по-дефанзивен стил на игра и използването на контраатаки. Въпреки това, по-голямата класа и опит е на страната на лондончани, а и да не забравяме, че те вече успяха категорично да разбият "лисиците" в предишния сблъсък помежду им в самото начало на сезона.

Прогноза: Арсенал - Лестър 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

17 януари Стоук Сити - Арсенал 0:0 (Висша лига)
24 януари Арсенал - Челси 0:1 (Висша лига)
30 януари Арсенал - Бърнли 2:1 (ФА Къп)
02 февруари Арсенал - Саутхемптън 0:0 (Висша лига)
07 февруари Борнемут - Арсенал 0:2 (Висша лига)

Лестър:

16 януари Астън Вила - Лестър 1:1 (Висша лига)
20 януари Лестър - Тотнъм 0:2 (ФА Къп)
23 януари Лестър - Стоук Сити 3:0 (Висша лига)
02 февруари Лестър - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
14 февруари Арсенал - Лестър 1:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Лестър

134 срещи
62 победи за Арсенал
44 равенства
28 победи за Лестър
Голова Разлика: 255:166 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
250