Лестър – Ливърпул: Дербито на кръга


Н. Гавазов

Лестър – Ливърпул: Дербито на кръга

Лестър - Ливърпул
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 02.02.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Андре Маринър

Изглежда дербито на кръга ще е това между тимовете на Лестър и Ливърпул. Домакините продължават да държат първото място, но на пътя им е противник със силното желание не само да не загуби, но и да вземе 3-те точки.

"Лисиците" не са били побеждавани в предишните 5 кръга от първенството и дори са допуснали само 2 попадения през този период. Това поставя отборът все още на лидерска позиция с 3 точки преднина пред преследвачите Манчестър Сити и Арсенал. Лестър отпадна рано-рано за ФА Къп, което позволи на играчите малка почивка от мачове през уикенда. Единствено Шлуп и Матю Джеймс категорично пропускат срещата, а Де Лаето е под въпрос.

Ливърпул продължава да се представя на приливи и отливи, а това явление явно ще продължи до лятото или докато не се намали бройката контузени играчи. "Мърсисайдци" имаха тежка програма в последните 2 седмици, преигравани мачове и дори продължения и дузпи. Това няма начин да не се отрази на физическото състояние на без друго малкото здрави играчи. Дани Ингс, Гомез, Ориги, Шкъртел, Котиньо, Розитер и Стъридж са сред отсъстващите за гостуването.

Лестър има преимущество пред Ливърпул, тъй като няма толкова контузени футболисти, програмата им не беше толкова натоварена, а и отборът няма какво да губи и ще играе без напрежение. Очакваме оспорван и динамичен двубой, но домакинският фактор и умората сред "мърсисайдци" би трябвало да задържат "лисиците" на върха. В същото време мачът е идеален и за почиталите на изненадите - напълно е възможно Клоп да изненада Раниери и гостите да спечелят срещата, което, впрочем, едва ли ще е чак толкова изненадващо с оглед на статута на Ливърпул и изпълнителите, които са в този отбор.

Прогноза: Лестър - Ливърпул 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Лестър:

10 януари Тотнъм - Лестър 2:2 (ФА Къп)
13 януари Тотнъм - Лестър 0:1 (Висша лига)
16 януари Астън Вила - Лестър 1:1 (Висша лига)
20 януари Лестър - Тотнъм 0:2 (ФА Къп)
23 януари Лестър - Стоук Сити 3:0 (Висша лига)

Ливърпул:

17 януари Ливърпул - Манчестър Юнайтед 0:1 (Висша лига)
20 януари Ливърпул - Екзитър Сити 3:0 (ФА Къп)
23 януари Норич - Ливърпул 4:5 (Висша лига)
26 януари Ливърпул - Стоук Сити 0:1 - 6:5 след дузпи (Купа на Лигата)
30 януари Ливърпул - Уест Хем 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Лестър - Ливърпул

103 срещи
36 победи за Лестър
24 равенства
43 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 161:130 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
363