Арсенал – Бърнли: Лесен сблъсък за лондончани


Н. Гавазов

Арсенал – Бърнли: Лесен сблъсък за лондончани

Арсенал - Бърнли
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 30.01.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Роджър Ийст

Третият във Висшата лига Арсенал се изправя срещу третият от Чемпиъншип Бърнли в среща от турнира ФА Къп. "Артилеристите" са носители на трофея и са амбицирани да го завоюват отново, докато гостите няма какво да губят и ще играят без напрежение.

Лондончани изпитват леки затруднения във вътрешното първенство, след като нямат записана победа в последните 3 кръга, което ги свали от първото място на 3 точки от лидера Лестър. Няма да е изненада, ако на част от титулярите им се даде почивка, тъй като във вторник предстои на Арсенал мач за Висшата лига, а без съмнение към там са насочени усилията на всички в клуба. Въпреки това, Арсен Венгер заяви, че разликата в силите между елитни тимове и такива от Чемпиъншип не е толкова голяма, както преди 10 години и неговият отбор няма да подцени съперника. Очаква се Росицки и Уелбек да се завърнат след контузиите, които лекуваха, а новото попълнение Елнани най-вероятно ще направи дебют.

Бърнли се представя стабилно във вторият ешалон и върви усилено към завръщане във Висшата лига. Скромният тим е в серия от 4 поредни победи във всички турнири, а стигнаха до този мач с Арсенал, след като отстраниха при визита Мидълзбро. Мениджърът Шон Дайк заяви преди срещата, че няма напрежение сред неговите играчи и ще се опитат максимално добре да се представят срещу по-именитият си съперник.

"Артилеристите" само веднъж са губили на свой терен за последните 39 мача от ФА Къп и са били отстранявани също само веднъж в предишните 40 мача от турнира срещу тим от долните дивизии. Тази статистика говори достатъчно за силата на лондончани в Купата и още повече фаворизира английският гранд. Макар и без голяма част от титулярите си - очакваме лесен и убедителен успех за "артилеристите".

Прогноза: Арсенал - Бърнли 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

02 януари Арсенал - Нюкасъл 1:0 (Висша лига)
09 януари Арсенал - Съндърланд 3:1 (ФА Къп)
13 януари Ливърпул - Арсенал 3:3 (Висша лига)
17 януари Стоук Сити - Арсенал 0:0 (Висша лига)
24 януари Арсенал - Челси 0:1 (Висша лига)

Бърнли:

02 януари Бърнли - Ипсуич 0:0 (Чемпиъншип)
09 януари Мидълзбро - Бърнли 1:2 (ФА Къп)
12 януари МК Донс - Бърнли 0:5 (Чемпиъншип)
15 януари Брентфорд - Бърнли 1:3 (Чемпиъншип)
25 януари Бърнли - Дарби Каунти 4:1 (Чемпиъншип)


Досегашни срещи:

Арсенал - Бърнли

100 срещи
46 победи за Арсенал
21 равенства
33 победи за Бърнли
Голова Разлика: 175:131 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
158