Анонс на 23-ти кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 23-ти кръг на Висшата лига на Англия

Уест Бромич - Астън Вила
Стадион: "Дъ Хауторнс", Уест Бромич
Дата: 23.01.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Робърт Мадли

Анонсът на 23-ят кръг на Висшата лига започва със срещата между тимовете на Уест Бромич и Астън Вила.

"Дроздовете" се намират в долната половина на таблицата и на 6 точки от зоната на изпадащите. Самата форма на домакините е добра и в последните си 5 мача от първенството имат 2 победи, 1 равенство и 2 поражения. Голямата загуба за Уест Бромич ще е липсата а Джеймс Морисън, който лекува травма. Дарън Флетчър и Крис Брън пък са с леки проблем и са под въпрос.

Астън Вила продължава да се намира на дъното в класирането и на 10 точки от спасителния бряг, макар че са в серия от 2 срещи без поражения. Бирмингамци продължиха през седмицата напред за ФА Къп и изглежда започват да намират своя облик. Амави, Адама Траоре и Алън Хътън със сигурност пропускат гостуването, докато Агбонлахор и Бакуна имат леки травми, но могат да вземат участие.

Няма да е учудващо, ако се наблюдава мач без особено качество или атаки. И двата отбора ще започнат срещата с повече внимание да не загубят, отколкото да спечелят. Като прибавим дефанзивният стил на Уест Бромич, както и добрата форма на Астън Вила - ремито е напълно реално.

Прогноза: Уест Бромич - Астън Вила 1:1



Съндърланд - Борнемут
Стадион: "Стейдиъм ъф Лайт", Съндърланд
Дата: 23.01.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Роджър Ийст

Битка за оцеляването във Висшата лига може да се счита двубоят в събота между Съндърланд и новака Борнемут.

"Черните котки" се намират на предпоследна позиция в класирането и на 4 точки от спасителния бряг. Домакините имат 2 победи и претърпяха 3 поражения в последните си 5 срещи, но трябва да отбележим, че загубите дойдоха от Манчестър Сити, Ливърпул и Тотнъм. В състава няма особени липсващи освен Адам Матюс и Кабул.

Борнемут изненадващо продължава да се държи достойно в елита, въпреки неопитността си и контузиите на важни играчи, което е от огромен минус за толкова скромен тим. Новаците имат 2 поражения, 2 равенства и една победа в последните си 5 срещи, което ги постави на 3 точки над чертата. В лазарета са Калъм Уилсън, Тайрън Ингс, Макс Градел и Томи Елфик. Афобе, Джошуа Кинг и Грабън са също контузени, но при тях не е толкова сериозно положението.

Много добра възможност се очертава пред Съндърланд да се доближат максимално близо до 17-то място при успех в домакински двубой срещу пряк конкурент за оцеляването. Липсата на важни играчи ще се отрази на представянето на Борнемут, а мотивацията на "черните котки" ще е достатъчно за успеха.

Прогноза: Съндърланд - Борнемут 2:0



Уотфорд - Нюкасъл
Стадион: "Викаридж Роуд", Уотфорд
Дата: 23.01.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Андре Маринър


Изпитващият проблеми в последно време Уотфорд посреща Нюкасъл на своя "Викаридж Роуд".

"Стършелите" вече в 5 срещи от Висшата лига нямат успех и добавиха в актива си през тази негативна серия само една точка. Трябва да отбележим, че 3 от тези двубои бяха срещу Челси, Манчестър Сити и Тотнъм. Въпреки това, домакините продължават да държат една спокойна дистанция от 9 точки от зоната на изпадащите. Пропускат срещата единствено Томи Хобан и Екстранд.

Нюкасъл успя да запише 4 точки срещу Манчестър Юнайтед и Уест Хям в предишните си два двубоя, което приближи отборът само на точка от спасителния бряг. Основният проблем за "свраките" е в липсата на голяма част от играчите. Липсващи за гостите са Папис Сисе, Де Йонг, Гууд, Хайдара, Стивън Тейр, Мбабу, Обертан, Тиоте, Тим Крул и Майкъл Уилямсън. Малко вероятно е да се появат в игра също така Пол Дъмет и Анита.
В Нюкасъл има импулс в играта, което би трябвало да помогне в тежкото гостуване, но липсата на толкова голям брой футболисти няма как да не се отрази. Двата отбора се срещнаха преди около две седмици за ФА Къп, а тогава Уотфорд спечелиха с минимален резултат и очакваме повторение на предишната среща.

Прогноза: Уотфорд - Астън Вила 1:0



Лестър - Стоук Сити
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 23.01.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн


Здрав двубой може да очакваме в 23-ят кръг на Висшата лига между тимовете на Лестър и Стоук.

Домакините продължават да се намират на върха заедно с Арсенал, макар че имат само една победа в последните си 5 срещи. "Лисиците" също така отпаднаха и от ФА Къп в преигран мач в средата на седмицата на собствен терен, което може да наруши доброто настроение в състава. Раниери няма да може да разчита на Шлуп и Матю Джеймс.

Стоук показва впечатляващо израстване в последно време и стигнаха до 3 победи и едно равенство в предишните 5 кръга, което ги доближи само на 4 точки от 5-то място. "Грънчарите" проължиха и за ФА Къп, така че привържениците могат да бъдат доволни от работата на Марк Хюз. Шей Гивън със сигурност няма да е на линия, а не е ясно дали ще бъдат готови Камерън и Шакири.

Тежка среща се очертава пред Лестър, който започва да изпитва затруднения в последно време. Стоук от своя страна е на обратния полюс и за гостите ще е достатъчно да спечелят дори точка. "Лисиците" би трябвало да търсят повече победата, но Раниери без съмнение знае колко опасен противник са "грънчарите" и е възможно също да започне предпазливо.

Прогноза: Лестър - Стоук 1:1

 




Евертън - Суонзи
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 24.01.2016г.
Час: 15:30
Съдия: Антъни Тейлър


Анонсът на 23-ят кръг на Висшата лига завършва със срещата между Евертън и Суонзи.

"Карамелите" имат 3 поредни равенства в първенството срещу сериозните тимове на Тотнъм, Манчестър Сити и Челси. Домакините се намират в средата на таблицата на спокойно разстояние от зоната на изпадащите и на твърде много точки от местата за Европа. По този начин за домакините остава да се борят реално единствено за ФА Къп и Купата на Лигата. Това разбира се, по никакъв начин няма да е причина да се отпише Висшата лига, особено в двубоите пред собствена публика. В лазарета са Браунинг, Тони Хиберт, Джеймс Маккарти, Коулман и Овиедо.

Суонзи разочарова през този сезон и е само на точка от зоната на изпадащите. "Лебедите" обаче успяха да триумфират в последния кръг срещу Уотфорд и поуспокоиха леко изнервените привърженици на клуба. В състава няма липсващи играчи, така че гостите могат да излезнат с най-доброто си.
Без съмнение Евертън ще играе без напрежение в този мач, докато Суонзи има повече причини за гонене на победата. Това обаче няма да помогне на "лебедите" да избегнат поражението на неудобния "Гудисън Парк"

Прогноза: Евертън - Суонзи 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179